Сьогодні ввечері рівняни побачать кривавий Місяць

27 липня відбудеться найдовше місячне затемнення за останні сто років

За підрахунками астрономів, повне місячне затемнення триватиме 1 годину 43 хвилини, а часткове затемнення триватиме 3 години 55 хвилин.

Таке тривале затемнення відбуватиметься через те, що Місяць пройде через найтемнішу область земної тіні, яка надасть супутнику планети червонуватого блиску.

Повне місячне затемнення традиційно характеризується засиллям червоного відтінку, якого набуває супутник Землі, тому його ще називають "кривавим Місяцем". Таке поєднання востаннє фіксували аж у 1830 році.

До того ж, це місячне затемнення стане найтривалішим за останні сто років. 

Затемнення можна буде побачити майже в усіх частинах Європи, Африки, Близького Сходу, Центральної Азії й Австралії, окрім Північної і Центральної Америки. У східній частині Південної Америки його буде видно лише частково.

В Україні найкраще за затемненням буде спостерігати в східних регіонах, але сам процес однаково всюди почнеться о 22 годині. Фаза повного місячного затемнення в Україні настане 27 липня о 23:21 (20:21 за Гринвічем).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень