Сьогодні – День десантно-штурмових військ. Вітання з нагоди свята

Покровителем ДШВ ЗСУ є Архістратиг Михаїл, свято якого припадає саме на 21 листопада

Зокрема, у вітанні президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО зазначається:

Загартований в боях особовий склад Десантно-штурмових військ Збройних Сил України щодня демонструє високу підготовку та професіоналізм, виконуючи найбільш відповідальні й ризиковані завдання.
Своєю доблесною службою, важкою солдатською працею, міцною дисципліною, рішучістю й хоробрістю ви здобули авторитет і довіру українського народу, а ваша звитяга є прикладом для наслідування прийдешніми поколіннями.

Президент Зеленський та Міністр Таран

Міністр оборони України Андрій ТАРАН у своєму вітальному слові зауважив;

У ході реформування Збройних Сил України, наше військо зазнало кардинальних позитивних змін. Ми попрощалися із радянськими методами та підходами управління, застарілою символікою і традиціями. В той же час було започатковано нові ритуали, державні свята. У 2017-му році ваш рід військ було перейменовано на Десантно-штурмові війська. Нова назва стала відповідати цілі та призначенню військ ДШВ в умовах сучасних бойових дій.

Вже третій рік поспіль, славетні воїни-десантники України з честю і гідністю носять знамениті марунові берети, що стали символом військової доблесті. Право носити Маруновий берет українського десантника треба заслужити: виконати стрибок з парашутом з облавку, подолати смугу перешкод десантника, стріляти з різного виду зброї, подолати водну перепону та здійснити кілька-кілометровий марш-кидок.

 

Сьогодні ми схиляємо голови перед подвигом українських десантників, які віддали свої життя за мир і спокій в Україні. Вічна слава і пам’ять Героям!

Руслан Хомчак

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан ХОМЧАК своєю чергою зазначив:

Легендарний рейд, оборона Луганського, Донецького, Краматорського летовищ, звільнення населених пунктів на сході, героїчний вчинок Героя України Ігоря Брановицького – ці та багато інших прикладів мужності й військової майстерності українських десантників житимуть у віках. Так само, як і ніколи не забудеться підступність російського агресора, що збив у небі над Луганськом наш ІЛ-76.

 

У пошані та скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих воїнів, згадуємо їхній бойових шлях, розділяємо горе рідних.

 

Бажаю вам та вашим рідним невичерпного здоров’я, наснаги, витримки і добробуту. Нехай небесний покровитель Десантно-штурмових військ Збройних Сил України Архістратиг Михаїл оберігає вас, а гасло українського десанту ЗАВЖДИ ПЕРШІ надихає на нові звершення та перемоги на благо Батьківщини.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень