Сьогодні я пішки: У світі відзначають День без автомобіля

Цікаві факти про свято

Сьогодні, 22 вересня, на вулицях побільшає пішоходів, адже світ відзначає День без автомобілів.

Традиція проводити День без автомобілів почалася в Англії в 1997 році, а через рік прийшла до Франції. Тоді цей день відзначали близько двох десятків міст.

 

А вже до 2001 року до пішохідного руху 22 вересня офіційно приєдналися більше тисячі міст у 35 країнах світу.

Нині День без авто відзначають понад 100 мільйонів людей близько 2 000 міст світу. Сьогодні до цієї акції мають можливість долучитися й мешканці Рівненщини.

Метою цього свята є привернення уваги людей до проблем забруднення атмосфери вихлопними газами та підвищеного рівня шуму в містах.

Організатори Дня без автомобіля бачать вихід із цієї ситуації в збільшенні кількості громадського транспорту, а також у використанні альтернативних засобів пересування. Крім того, цього дня частково підіймають питання розширення виробництва електрокарів та розробки систем автопілотів, які дозволяють мінімізувати кількість зіткнень та нещасних випадків.

***

Сьогодні, у Всесвітній день без автомобіля побажаю міцного здоров’я та всіх благ. Головне пам’ятати, що рух продовжує життя. І хоча машина — це комфорт і швидкість, день без неї можна провести, зробивши екологію трохи чистіше, а здоров’я трохи краще.

***

Вітаю з Всесвітнім днем автомобіля. Нехай у цей день не вдасться занудьгувати по своїй машині, нехай піший хід принесе радість і задоволення, нехай відсутність автомобіля зробить трохи чистіше навколишнє середовище і трохи краще наше здоров’я.

***

У Всесвітній день без автомобіля хочу побажати активних рухів і прекрасних успіхів, добрих емоцій та чудового самопочуття, цікавих пригод та радісних піших прогулянок, веселого спілкування і захопливих подій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень