Сьогодні я пішки: У світі відзначають День без автомобіля

Цікаві факти про свято

Сьогодні, 22 вересня, на вулицях побільшає пішоходів, адже світ відзначає День без автомобілів.

Традиція проводити День без автомобілів почалася в Англії в 1997 році, а через рік прийшла до Франції. Тоді цей день відзначали близько двох десятків міст.

 

А вже до 2001 року до пішохідного руху 22 вересня офіційно приєдналися більше тисячі міст у 35 країнах світу.

Нині День без авто відзначають понад 100 мільйонів людей близько 2 000 міст світу. Сьогодні до цієї акції мають можливість долучитися й мешканці Рівненщини.

Метою цього свята є привернення уваги людей до проблем забруднення атмосфери вихлопними газами та підвищеного рівня шуму в містах.

Організатори Дня без автомобіля бачать вихід із цієї ситуації в збільшенні кількості громадського транспорту, а також у використанні альтернативних засобів пересування. Крім того, цього дня частково підіймають питання розширення виробництва електрокарів та розробки систем автопілотів, які дозволяють мінімізувати кількість зіткнень та нещасних випадків.

***

Сьогодні, у Всесвітній день без автомобіля побажаю міцного здоров’я та всіх благ. Головне пам’ятати, що рух продовжує життя. І хоча машина — це комфорт і швидкість, день без неї можна провести, зробивши екологію трохи чистіше, а здоров’я трохи краще.

***

Вітаю з Всесвітнім днем автомобіля. Нехай у цей день не вдасться занудьгувати по своїй машині, нехай піший хід принесе радість і задоволення, нехай відсутність автомобіля зробить трохи чистіше навколишнє середовище і трохи краще наше здоров’я.

***

У Всесвітній день без автомобіля хочу побажати активних рухів і прекрасних успіхів, добрих емоцій та чудового самопочуття, цікавих пригод та радісних піших прогулянок, веселого спілкування і захопливих подій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень