День без авто: Мешканців Рівненщини закликають відмовитися від своїх «залізних коней»

До Міжнародного дня без авто

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Відмовитися від транспорту та присвятити день довкіллю закликають мешканців Рівненщини. Цього тижня світ відзначатиме Міжнародний день без автомобілів. І щороку 22 вересня люди кажуть «ні» своєму авто і пересідають на громадський транспорт, велосипеди чи взагалі стають пішоходами.

Участь у такій акції щороку беруть понад 100 млн людей у 50 країнах світу. Долучитися до ініціативи та навіть отримати подарунки може кожен мешканець Рівненщини.  

Для цього у День без автомобіля, 22 вересня, потрібно зробити фото руху велосипедом та до 14 години наступного дня завантажити його у подію «День без автомобіля у Рівненській області», створену на сторінці «Спорт для всіх Рівненщини» у Facebook, з хештегом #MobilityWeek.

15 учасників, яких оберуть через систему випадкового вибору Random, отримають від організаторів сувеніри.

Як день без авто проходить в інших країнах:

У в багатьох містах сусідньої Польщі 22 вересня роблять безплатним увесь міський громадський транспорт. Спеціальні пропозиції готують також залізничні перевізники та сервіси, які надають у користування велосипеди.

А у столиці Франції для водіїв діє обмеження від 11 до 18 години. Рух авто заборонили по всьому Парижу, окрім кільцевої. Виняток діє тільки для громадського і спецтранспорту. Порушникам загрожує штраф у розмірі 135 євро.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень