Сьогодні - сонячне затемнення з «вогняним кільцем»: хто зможе побачити унікальне явище

Кільцеподібне сонячне затемнення - видовищне явище

Кільцеподібне сонячне затемнення - це коли Місяць закриває собою Сонце, але не повністю, через що між нашим супутником та зіркою утворюється коло.

Затемнення, яке відбудеться 14 жовтня, на власні очі зможуть побачити лише жителі деяких штатів США, низки країн Центральної Америки, а також Колумбії та Бразилії.

Мешканці ж України зможуть спостерігати за затемненням за допомогою прямої трансляції, яку проводитиме Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору.

Це затемнення триватиме усього кілька хвилин. Утім жителі та гості Нікарагуа й Коста-Ріки зможуть спостерігати його найдовше від усіх - аж цілих 5 хвилин і 17 секунд.

Під час затемнення, коли Сонце виглядатиме як чорна куля, з усіх боків оточена кільцем світла, Місяць має закрити собою приблизно 90% площі нашого світила.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень