Соцвиплати в війну: де отримувати та кого позбавлять виплат

Є перелік виплат за перепризначенням яких звертатися не треба

Мін'юст запевняє, що не потрібно додатково звертатися за перепризначенням допомоги. Під час воєнного стану та місяць після того її виплачуватимуть автоматично. Йдеться про такі її види:

  • допомоги незаможним сім’ям;
  • допомоги на дітей одиноким матерям;
  • допомоги на дітей, над якими встановлено опіку або піклування;
  • допомоги на дітей, хворих на тяжкі хвороби, яким не встановлено інвалідність;
  • щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І або ІІ групи внаслідок психічного розладу;
  • тимчасової державної допомоги дітям, батьки, що ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідомо;
  • щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття видатків на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг;
  • тимчасової державної соціальної допомоги особі що не працює, яка досягла загального пенсійного віку, але не отримала права на пенсійну виплату.

Виплата деяких видів допомоги не припиняється на період воєнного стану та один місяць після його скасування. Зокрема,

  • державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю,
  • державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю, які пропустили строк перегляду.

Після скасування воєнного стану органи соціального захисту населення проінформують отримувачів про необхідність протягом місяця оновити документи, необхідні для того, щоб продовжувати отримувати допомогу.

Допомога переселенцям

Усі внутрішньо переміщені особи отримуватимуть допомогу, відповідно до переліку затвердженого Кабміном. Водночас такі виплати не передбачені для осіб які були переміщені до 24 лютого 2022 року.

Допомога надається щомісяця:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;
  • для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Виплати проводять через «Ощадбанк» на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який одержувач вказав при зверненні із заявою на отримання такої допомоги.

Як довго триватимуть виплати

Допомогу надають щомісяця з місяця звернення на весь період запровадження воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення або скасування воєнного стану.

Водночас виплата допомоги внутрішньопереміщеним особам не здійснюватиметься за ті місяці, в яких вони отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньопереміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень