Чому собаки гавкають не на всіх людей: одних - не помічають, а за іншими - женуться

Собака володіє шостим чуттям

Чому собаки гавкають на одних людей, а на інших — ні.Іноді може здатися, що собака гавкає без причини. 

Не варто злитися на собаку, адже вони рідко гавкають просто так. Господарям слід розібратися в причині, щоб краще розуміти свого вихованця.

Собака гавкає без причини

Гавкіт — це природний спосіб спілкування собак. У дикій природі собаки нечасто видають зайві звуки. Але домашні пси гавкають досить часто.

Зазвичай гавкотом собака реагує на певний подразник. Дорослі собаки, які не мають проблем із соціалізацією, не гавкають без причини.

Гавкіт — це сигнал, що щось йде не так. І тут обов’язково потрібно з’ясувати причину. Інакше це увійде у звичку. Потім відучити її від цього буде дуже складно.

Нова обстановка

Найчастіше собаки гавкають, коли потрапляють в якісь нові обставини. Наприклад, зустрічають нову людину або потрапляють в незнайоме місце.

Пес відчуває новий запах, через що може відчувати загрозу. Собака може відчувати тривогу і невпевненість. Не ігноруйте сигнали тварини.

 

Спробуйте її заспокоїти і підбадьорити. Це дасть собаці відчуття безпеки.

Також не забувайте, що дуже важливо займатися соціалізацією собаки. Так їй буде простіше відвідувати незнайомі місця.

Захист господаря

Всі собаки віддані господареві і будуть захищати його від усього, що здасться їм небезпечним. Через це собаки часом гавкають на людей, які надягають шапку або відкривають парасольку.

В цьому випадку потрібно дати зрозуміти псу, що тобі нічого не загрожує. Хоча цей інстинкт залишиться з ним назавжди. Тому точно не варто лаяти за спробу вас захистити.

На кого гавкають собаки

Всі люди відрізняються фізичними характеристиками і поведінкою. Від деяких з них собака може відчувати загрозу.

Наприклад, високий зріст, гучний голос або сильний запах можуть нервувати пса. Пес буде гавкати на таку людину.

Також зовнішній вигляд людини може нагадати собаці про щось погане. Адже у цих тварин є асоціативне мислення і негативні спогади.

 

Деякі люди можуть здатися псу небезпечними просто через якийсь запах або зовнішній вигляд. В такому випадку тварина буде гавкати.

Вважається, що домашні улюбленці можуть визначити навіть характер людини. Вони дуже чутливі.

Собаки вловлюють ставлення господаря до певної людини. Якщо господареві людина неприємна, то і собаці вона не сподобається. 

Джерело: UA. новини

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень