Собаки без людей: вчені назвали породи, які вимруть

Але загалом собакам без людей на Землі було б навіть краще

Що буде з собаками без людей?
Що буде з собаками без людей?

Власники собак нерідко вважають, що на планеті без людей ці домашні тварини залишились би абсолютно безпорадними.

Але ж цікаво, якщо станеться якийсь апокаліпсис, чи зможуть у світі без людей вижити собаки?

На це запитання відповіла вчена Джессіка Пірс з Університету Колорадо, США.

За її словами, немає жодних сумнівів, що собаки виживуть.

- Усі собаки є родичами вовків, тобто вони беруть свій початок від цих тварин, і вони зберегли частину навичок і характерну поведінку цих хижаків. Це означає, що собаки знають, як полювати і як добути собі їжу. Я думаю, без людей вони не пропадуть, — каже Пірс.

У такому випадку колишні домашні улюбленці обернуться до того моменту, коли їх вперше приручили, і знову житимуть, як дикі тварини.

Втім, не всі породи собак переживуть таке повернення до витоків. 

Особливо це стосується порід собак із пласкою мордою, до прикладу, мопсів, бульдогів та інших подібних порід. Вони мають проблеми зі здоров'ям, тож не зможуть стати добрими мисливцями. 

Є ще один неочевидний чинник: багатьох собак виводять із короткими хвостами, тому вони не зможуть налагодити взаємодію з дикими собаками.

- За допомогою хвоста собаки можуть давати чіткі сигнали про свій емоційний стан. Собаки з коротким хвостом нормально зробити цього не зможуть. А значить, буде порушено правильну комунікацію з дикими видами. Це призведе до того, що такі породи собак стануть жертвою нападів і можуть загинути, — каже Пірс.

Але також вчені вважають, що згодом собаки почнуть схрещуватися як з вовками, так і з дикими собаками. Через це з'являться «дворняжки»,  більш пристосовані до життя у дикій природі.

Не всі зможуть пережити
Не всі зможуть пережити

Може здаватися, що домашні улюбленці стануть нещасними, якщо поруч не буде людей. Але, на думку вчених, жодних психологічних проблем у собак не буде.

Навіть навпаки - адже власники собак часто пригнічують деякі риси, які псують їм побут і дратують. Їм вказують, де і як гуляти, де й коли ходити в туалет тощо.

 - Може деяким собакам якоюсь мірою навіть було б краще без людей. Собакам не вистачає головного – свободи дій, — каже Пірс.

Спостереження за бродячими собаками свідчать про те, що їжа для них важливіша, ніж спілкування з людьми.

Деяким породам буде навіть краще без людей
Деяким породам буде навіть краще без людей

Якщо всі люди на Землі зникнуть, собаки страждатимуть тільки через необхідність пошуку їжі, втрата людини як соціального партнера не стане для них трагедією. 

Джерело: Фокус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень