Сморід і волога: як легко почистити пральну машинку

Прості й нешкідливі способи

Доглядати за пральною машинкою нескладно, але це треба робити регулярно.

Якщо не чистити машинку, у ванній кімнаті відчуватиметься підвищена вологість та неприємний запах.

Чистка барабана

Залийте в барабан 100 мілілітрів відбілювача з хлоркою та увімкніть прання при температурі не нижче 60 °C. Одяг завантажувати не треба. При утвореному накипу використайте трохи лимонної кислоти. При цьому цикл прання треба запустити на максимальній температурі.

Манжета люка

Протріть її ганчіркою, змоченою у мильній воді. Потім витріть насухо. При появі плісняви використовуйте спеціальні побутові засоби.

Лоток для завантаження порошку

Вийміть контейнер і почистьте за допомогою старої зубної щітки, звичайного мила та гарячої води. Наліт та плісняву допоможуть прибрати засоби, які містить хлор.

Засоби, якими можна почистити машинку і які є у кожному домі:

Оцет

За допомогою оцту можна позбутися накипу і неприємного запаху. Залийте 200-250 мл столового оцту прямо в барабан і запустіть прання без одягу з температурою не нижче 60 ºC.

Харчова сода

Додайте дві столові ложки соди у відсік прального порошку і 200 г оцту у барабан. Під час прання на високій температурі суміш допоможе прибрати найсильніші забруднення.

Лимонна кислота

Візьміть 100 г лимонної кислоти і 200 г аскорбінової. Розведіть все у 3 літрах окропу. Охолодіть розчин приблизно до 40 градусів і залийте його в барабан. Запустіть прання без одягу і ви не впізнаєте свою пральну машинку. Важливо! Лимонну кислоту завжди потрібно розчиняти у воді, щоб вона не пошкодила пластик.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень