«Смішний батл: рівняни не погоджуються з тим, що Луцьк – 2-й у рейтингу міст, а вони – 16-ті» (ФОТО)

На Волині висловилися про Рівне

Засідання депутатів міської ради Луцька

Недавня публікація нашого сайту привернула увагу видань та мешканців Луцька.

Подаємо нижче статтю волинського сайту «Перший».

Там особливо цікавими є коментарі лучан, які бували та бувають у Рівному (далі текст публікації)

11 вересня ц.р. в Луцьку відкрили МакДональдз, що викликало в обласному центрі Волині неймовірний ажіотаж: такого фастфуду у них там до цього ще ніколи не було. Найближчий був -- у Рівному

Рівняни не погоджуються з тим, що Луцьк посів друге місце у рейтингу міст України, а їхнє місто аж шістнадцяте.

Про це пише РадіоТрек.

Нагадаємо, журнал НВ вперше презентував глобальний рейтинг міст України за якістю життя та десятком інших параметрів, у якому Луцьк посів друге місце.

Проте, автор публікації Максим Розенко вважає рейтинг досить не конкретним з багатьох причин.

«Для прикладу, Луцьк це місто яке знаходиться на відшибі, а Рівне – на перетині шляхів. Один цей фактор мав би піднімати нас у рейтингу «зручності життя» на, практично, недосяжну для Луцька висоту.

 

Проте цей фактор інститутом IRI не розглядається.

 

Крім того Рівне це компактне містечко, яке пішки можна пройти з кінця в кінець за годину. Це в принципі мало б знімати для людей масу питань по транспорту, дорогам, тротуарам і т. п.

 

Однак це теж ніяк не враховується. Навпаки, саме по цим пунктам, як і по решті інших, ми чомусь значно поступаємося перед Луцьком», – стверджує автор.

«Або Луцьке купив рейтинги, або рівняни просто – Дуже Не Люблять своє місто»

Також рівнянин впевнений, що за рівнем якості життя між Рівним та Луцьком великої різниці бути – не може:

«Луцьк має певну (і суттєву) перевагу в тому, що Волинь це прикордонна з Польщею область.

 

Це створює великі можливості контрабандних заробітків та припливу до Луцька значних обсягів тих самих контрабандних грошей. Рівне ж має – незрівнянно краще розташування за Луцьк.

 

Фактично, ці два фактори мали б урівноважувати один одне».

Публікація цієї історії у луцьких групах в соцмережах спровокувала жваву дискусію на тему: де ж краще, чи вірять у рейтинги та чого рівнянам завше «болить» порівняння з Луцьком. 

Отож, що про це думають читачі луцьких соцмереж? 

Василь Павлович: «Рівняни пишуть що наше місто на відшибі і ця позиція нас завжди буде тримати у ямі. Хотів би їм сказати, що все відносно.Київ вроді в центрі, а по показниках, як і Рівне, на відшибі. Хай уважно прочитають які позиції там бралися до уваги і тоді все стане на свої місця. А то як в анекдоті, чи далеко Париж від Бердичева».

Віталій Бардовський: «Не їдьте в Луцьк, дуже погане місто, не комфортне, дуже брудне, мале та вреднюче А я люблю своє місто, воно для мене найкраще із тих що відвідував!! Хоча всі міста доповнюють одне одного, це наша земля, і вона однаково безцінна».

Николай Порцев: «Вони серйозно?! Коли приїжджаєш в Рівне, то втрапляєш в СРСР) Та й взагалі, з виду як 40-й район Луцька».

Людмила Приймачук: «На початку квітня цього року проводила в Рівному та області один культурний захід. Він розтягнувся на два дні. Ночувала у рівненських друзів. Гуляли вечірнім містом. Друзі попередили: не роззявляй рота, а дивися під ноги. Бруківка, як пояснили, ще совдепівська. Яма на ямі і ямою поганяє. І в кучугуру снігу можеш втрапити. Мені це було дико. На той час у Луцьку сніг вже давно вивезли і сміття прибрали. І бруківка в нас сучасна. Рівному до Луцька далеко. Стверджую, як екскурсовод, що возить групи територією історичної Волині».

Людмила Марчук: «А чому у рівнян постійне якесь змагання саме з Луцьком? Я, наприклад, радію коли у нас щось покращується, і хочу щоб ставало все зручніше й надалі. І якось геть не приходить на думку порівнювати Луцьк з іншими містами. Головне, щоб рідне місто розвивалось».

Halyna Panas: «Особливо жахливо виглядає в Рівному реклама на фасадах будинків, рябить різними кольорами і дуже псує місто. Світлофори старі і їх майже не видно в сонячну погоду, розмітка на дорогах погана, не зрозуміло як їхати, біля зупинок немає кишеньок для громадського транспорту і це спричиняє незручності водіям, які рухаються в правому ряду. Не подобається взагалі та довга центральна вузька дорога, погане освітлення. Справді, наше місто набагато краще і комфортніше ніж Рівне. Я щоразу так думаю, коли проїжджаю через Рівне. Луцьк виглядає сучаснішим набагато».

Мар'яна Чучман: Склалося враження що
1) Рівняни не люблять саме Луцьк
2) Рівняни і своє місто не люблять теж

Іван Луцюк: Навіть Рівненський Верес свої домашні матчі грає в Луцьку .

Засідання депутатів міської ради Луцька

Нагадаємо: про 2-ге місце у ретингу лучанам першим повідомив міський голова Ігор Поліщук – під час позачергової сесії Луцькради.

Тоді мер міста сказав:

«Бути другим після Вінниці, то бути першим. Нам би ще прем’єра з Луцька, як у них було…». 

Очевидно, десь саме так мав би виглядати претендент на посаду прем'єра від Луцька

Читайте також: «У Рівному немає Палиці», Або чому Луцьк № 2 у рейтингу комфортних міст України, Рівне - № 16

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень