Смерть у Вінниці після щеплення Pfizer: що показав розтин

Відомо попередню причину смерті

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У п’ятницю у Вінницькій області через 4 години після щеплення препаратом Pfizer помер 47-річний чоловік. Попередню причину смерті показала судово-медична експертиза, повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА.

За даними електронної амбулаторної карти пацієнта, хронічні захворювання не зареєстровані.

 

За попередніми результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця.

 

Ознак анафілаксії, шоку, тромбозу немає.

 

Розслідування триває, очікуємо результати морфо-гістологічних досліджень. Ми обов’язково повідомимо про будь-які нові з'ясовані факти, щойно вони стануть відомі, - йдеться у повідомленні.

Смерть зареєстровано як несприятливу подію після вакцинації, оскільки це сталося протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19. Але усі деталі ще з’ясовують.

У департаменті наголошують, що термін придатності препарату – до 30.09.2021 р. Протягом години після щеплення чоловік почувався задовільно.  А через 3,5 години після щеплення у нього з’явилися скарги на нудоту, втрату свідомості. 

Мобільна бригада, яка вакцинувала чоловіка, щепила того дня 138 людей.

 

Несприятливих подій у решти – не зареєстровано.

 

У 5-ти інших осіб, яким зробили ін’єкцію з одного флакона з померлим – стан задовільний.

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької області.

Міністерство охорони здоров’я закликає не робити завчасних висновків і теж оприлюднило заяву.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень