Чоловік в Україні помер через 4 години після щеплення Pfizer. МОЗ оприлюднили заяву (ФОТО/ВІДЕО)

А випадок ретельно перевірятимуть, бо він може не бути пов’язаним з вакцинацією

Напередодні у Вінницькій області після щеплення помер 47-річний чоловік.

У повідомлені Міністерства охорони здоров’я йдеться:

Щеплення проти COVID-19 було проведене мобільною бригадою о 13:45. Протягом 1 години після щеплення несприятлива подія після імунізації не була зафіксована.

 

О 17:00 в пацієнта з’явились скарги на нудоту, втрата свідомості. Бригада лікарів швидкої допомоги провела реанімаційні заходи.

 

Втім, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

Департамент охорони здоров’я Вінницької області зазначає, що  чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний.

Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19. 

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області. 

Важливо! Вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин, повідомляє МОН.

- Неприємно ще й тому, що все це кидає тінь на вакцинацію в цілому і вакцинацію вакциною Pfizer зокрема. Вона вважається однією з найкращих вакцин, вироблених у світі, вона вважається фактично безпечною.

 

Звичайно, потрібно знати, від чого ця людина померла, для цього потрібно провести детальне обстеження, визначити причину. Людина могла померти й без будь-якої вакцинації.

 

Ми знаємо, які бувають випадки, молоді люди, зупинка серця, аритмія, ще якісь причини. Потрібно переконатися, що це пов'язано з вакцинацією, - зазначив голова комісії з біобезпеки та біозахисту при РНБО, академік Сергій Комісаренко в ефірі телеканалу Україна 24.

Цей випадок підлягає ретельному вивченню:

Ми знаємо, що Astrazeneca викликає певні ускладнення, пов'язані з тромбозами, це було два випадки на мільйон. З Pfizer був значно менший відсоток, якщо наводити кількісний аналіз.

 

Думаю, що це не пов'язано з вакцинацією. Ми повинні розуміти, що альтернативи вакцинації немає, - додав Сергій Комісаренко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень