Смачне морозиво вдома на будь-який смак (РЕЦЕПТИ)

Фруктове, шоколадне чи будь-яке інше морозиво можна з легкістю приготувати вдома

Смачне морозиво - справжній порятунок влітку як для дітей, так і для дорослих. Ці ласощі чудово освіжають і радують у спеку.

Можна не купувати щоразу десерт у магазині, а зробити його власними руками в домашніх умовах.

Полунично-бананове морозиво

  • Полуниця (свіжа або заморожена) - 150 г
  • Банан стиглий - 1 шт.
  • Йогурт натуральний (грецький) - 150 г
  • Мед - на смак (приблизно 1 ст. л.)

У чашу блендера помістити нарізаний невеликими шматочками банан і йогурт. Збивати все близько хвилини. Додати полуницю і збивати все ще одну хвилину до отримання однорідної консистенції. Додати у суміш мед.

Розподілити морозиво по порційних формочках і помістити в морозильну камеру. Процес заморожування займе приблизно 4-5 годин.

Шоколадне морозиво зі згущеним молоком

  • Вершки (жирність не менш як 30%) - 300 мл
  • Молоко згущене - 150 г
  • Какао-порошок - 25 г
  • Шоколад - для прикрашання (за бажанням)

У миску вилити згущене молоко, додати какао-порошок і добре перемішати. Додати холодні вершки. Збивати міксером на високій швидкості до отримання пишної маси. Але варто бути обережними, щоб не перебити вершки.

Готову суміш викласти в формочки й відправити в холодильник на кілька годин, щоб домашнє морозиво з вершків і згущеного молока застигло.

Фісташкове морозиво

  • Фісташки очищені - 90 г
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Молоко - 175 мл
  • Вершки жирні - 190 г
  • Ванілін - 1 г

Фісташки очистити від шкаралупи, потім залити окропом і залишити на 15 хв. Горіхи варто очистити й ще раз промити, а ще просушити їх між двох рушників.

Чисті горішки помістити на деко і відправити в духовку на 5-7 хвилин при 180°C, щоб підсохли. Потім всипати горіхи в чашу блендера, додати все молоко і на високій швидкості подрібнювати приблизно 2 хвилини, до гарної однорідної маси.

Відокремити жовтки в чашу для збивання і всипати половину цукру. У посудину влити вершки 35%, молочно-фісташкову суміш, решту цукру й додати ванілін. Поставити на середній нагрів і, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння. Щойно з’являться перші бульбашки, зняти з плити.

Збити жовтки з цукром вінчиком, поки вони не посвітлішають і збільшаться в об'ємі. В жовткову масу в кілька разів ввести гарячу вершково-фісташкову основу. Потрібно постійно інтенсивно збивати, щоб жовтки не згорнулися.

З'єднавши обидві суміші, перелити все знову в каструлю і поставити на несильний вогонь. Інтенсивно помішувати суміш, не даючи закипіти, бо жовтки згорнуться. Щойно крем починає густіти, його потрібно знімати з плити.

Пропустити крем через дрібне сито. Потім перелити в контейнер для заморозки, помішуючи, охолодити до кімнатної температури й прибрати в морозильник.

Через 1 годину вийняти, перемішати й повернути до повного замороження, приблизно на 6-8 годин.

Морозиво ви можете прикрасити шоколадом або подрібненими горішками й подавати смачний десерт до столу.

 

Присипати морозиво можна ще подрібненими фісташками або вафлями, сиропом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень