Смачне морозиво вдома на будь-який смак (РЕЦЕПТИ)

Фруктове, шоколадне чи будь-яке інше морозиво можна з легкістю приготувати вдома

Смачне морозиво - справжній порятунок влітку як для дітей, так і для дорослих. Ці ласощі чудово освіжають і радують у спеку.

Можна не купувати щоразу десерт у магазині, а зробити його власними руками в домашніх умовах.

Полунично-бананове морозиво

  • Полуниця (свіжа або заморожена) - 150 г
  • Банан стиглий - 1 шт.
  • Йогурт натуральний (грецький) - 150 г
  • Мед - на смак (приблизно 1 ст. л.)

У чашу блендера помістити нарізаний невеликими шматочками банан і йогурт. Збивати все близько хвилини. Додати полуницю і збивати все ще одну хвилину до отримання однорідної консистенції. Додати у суміш мед.

Розподілити морозиво по порційних формочках і помістити в морозильну камеру. Процес заморожування займе приблизно 4-5 годин.

Шоколадне морозиво зі згущеним молоком

  • Вершки (жирність не менш як 30%) - 300 мл
  • Молоко згущене - 150 г
  • Какао-порошок - 25 г
  • Шоколад - для прикрашання (за бажанням)

У миску вилити згущене молоко, додати какао-порошок і добре перемішати. Додати холодні вершки. Збивати міксером на високій швидкості до отримання пишної маси. Але варто бути обережними, щоб не перебити вершки.

Готову суміш викласти в формочки й відправити в холодильник на кілька годин, щоб домашнє морозиво з вершків і згущеного молока застигло.

Фісташкове морозиво

  • Фісташки очищені - 90 г
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Молоко - 175 мл
  • Вершки жирні - 190 г
  • Ванілін - 1 г

Фісташки очистити від шкаралупи, потім залити окропом і залишити на 15 хв. Горіхи варто очистити й ще раз промити, а ще просушити їх між двох рушників.

Чисті горішки помістити на деко і відправити в духовку на 5-7 хвилин при 180°C, щоб підсохли. Потім всипати горіхи в чашу блендера, додати все молоко і на високій швидкості подрібнювати приблизно 2 хвилини, до гарної однорідної маси.

Відокремити жовтки в чашу для збивання і всипати половину цукру. У посудину влити вершки 35%, молочно-фісташкову суміш, решту цукру й додати ванілін. Поставити на середній нагрів і, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння. Щойно з’являться перші бульбашки, зняти з плити.

Збити жовтки з цукром вінчиком, поки вони не посвітлішають і збільшаться в об'ємі. В жовткову масу в кілька разів ввести гарячу вершково-фісташкову основу. Потрібно постійно інтенсивно збивати, щоб жовтки не згорнулися.

З'єднавши обидві суміші, перелити все знову в каструлю і поставити на несильний вогонь. Інтенсивно помішувати суміш, не даючи закипіти, бо жовтки згорнуться. Щойно крем починає густіти, його потрібно знімати з плити.

Пропустити крем через дрібне сито. Потім перелити в контейнер для заморозки, помішуючи, охолодити до кімнатної температури й прибрати в морозильник.

Через 1 годину вийняти, перемішати й повернути до повного замороження, приблизно на 6-8 годин.

Морозиво ви можете прикрасити шоколадом або подрібненими горішками й подавати смачний десерт до столу.

 

Присипати морозиво можна ще подрібненими фісташками або вафлями, сиропом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень