Скуштувати капусту з-під Радивилова тепер захочуть усі

Рецепт надрукують у спеціальному виданні про Україну, яке передадуть навіть до Конгресу США 

Фото тут і далі зі спільноти "Радивилівська громада" у Фейсбуці.
Фото тут і далі зі спільноти "Радивилівська громада" у Фейсбуці.

Господині з села Підзамче, колишнього Радивилівського району, відтворили рецепт по якому готували капусту ще 100 років тому. В рамках проєкту «Таємниці України для тебе»в м. Івано-Франківську відбулася презентація автентичної кухні та народних промислів для дипломатичних гостей, надзвичайних і поважних послів в Україні, а також вищих посадових осіб держави.

Світлана Атаденко. Фото тут і далі зі спільноти "Радивилівська громада" у Фейсбуці.
Світлана Атаденко. Фото тут і далі зі спільноти "Радивилівська громада" у Фейсбуці.

Страву за старовинним рецептом готувала Світлана Атаденко, директорка філіалу «Будинок культури Підзамче» Радивилівського міського БК.

 - Господині Підзамчівського старостинського округу потрапили до переможців міжнародного культурно-соціальний проєкт «Таємниці України для тебе», тому що успішно презентували давній рецепт з автентичної української кухні.

 

Таким чином, Підзамче може стати частиною туристичного гастрономічного маршруту регіону, а рецепт «Затерта капуста» від підзамчівських господинь буде вміщений до унікального видання про все, чим унікальна і багата Україна! – повідомляють у «Радивилівській громаді».

Проєкт «Таємниці України для тебе» - це створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України.

Вона містить інформацію про: види народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення) рецепти автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування) маловідомі історичні та культурні пам'ятки з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл \ міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам'ятки).

Зібрана інформація буде впорядкованою в унікальних книгах, виготовлених у давній «черпаний» спосіб, і подарована в Національну бібліотеку України ім.Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США.

Друковані примірники також презентують в усіх обласних центрах України, подарують в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії та українській діаспорі за кордоном.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень