Склопункти радянських часів у Рівному. Чи збереглися (ФОТО)

Редакція Радіо Трек вирішила пригадати, куди здавали склотару в дитинстві

Ще у 80-ті роки у Рівному в кожному районі міста працювали пункти прийому склотари. Втім, до наших днів мало які з них зберегли свій колишній вигляд, а там паче статус – прийом склотари.

От, зокрема, в центрі міста прийом склотари працював на вулиці Некрасова. Нині тут працює піцерія. Про це місце навіть існує своєрідна міська легенда.

Приблизно у 60-ті роки на цьому місті був окремий житловий будинок, де мешкав молодий чоловік, який мріяв придбати мопед чи мотоцикл. Щоб назбирати гроші на покупку, на подвір’ї він збирав порожні пляшки. Тару він потім перевозив до якогось заводу і здавав там. Люди вже звикли до цього факту, і часто самі зносили порожні пляшки від молока чи пива до його будинку.

 

З часом йому таки вдалося придбати мопед. І тут історія має два продовження – за однією версією чоловік розбився на цьому ж придбаному мопеді. За іншою – переїхав в інший район міста.

 

Але що цікаво! На місці його будинку у радянські часи побудувати пункт прийому склотари, який працював тут ще навіть у 90-ті роки.

Був популярним і склопункт у дворі на розі вулиць Чорновола і Степана Бандери. Він тут і нині. Фото зроблено у дворі за нинішнім FatherPub.

Однак, тепер тут не приймають склотару, а продають і відвантажують дрібні партії будівельних матеріалів від «Століт».

А от такий вигляд склозбірні мають сьогодні. Це металевий гараж, де приймають тару на вулиці Чорновола. А якщо точніше, у проході між вулицями Чорновола та 16 Липня, як йти до пам’ятника Георгію Косміаді та Львівської дирекції Укрзалізниці.

Не надто ошатне приміщення склопункту і на вулиці Київській, неподалік від перехрестя з Орлова. У дворах, де 14-поверхівка біля БЦ «Політон».

Також колись відома точка збору склотари працювала в районі «Спорттоварів» на Київській, у дворах. Нині тут дитячий майданчик та ведеться будівництво. Віднайти точне місце колишнього склопункту в сучасній забудові не вдалося.

А ось і досі діючий склопункт на мікрорайоні Ювілейний. Він зберігся практично таким же, як і був на момент появи.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень