Скільки дітей у Рівному – усиновлені

А скільки – ще чекають на нову родину

У Рівному дітей, які залишилися без батьків, у рази більше, ніж охочих їх усиновити чи взяти під опіку.

Станом на кінець 2020-го у місті налічувалося загалом 216 дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування (72 і 144 відповідно).

Над більшістю з них встановлена тимчасова опіка – вони прилаштовані у сім’ї опікунів та піклувальників, у прийомні сім’ї, дитбудинки сімейного типу або перебувають у родичів.

Однак частину малечі прилаштувати не вдається, розповіла під час виступу у міськвиконкомі заступниця начальника служби у справах дітей Світлана Перетятко.

На сьогодні п’ятеро малюків перебувають в обласному спеціалізованому центрі реабілітації дітей з органічними ураженнями ЦНС із порушенням психіки та паліативної допомоги дітям (це колишній будинок дитини).

Щодо однієї дитини йде процес усиновлення, а ще двом братикам готують документи для влаштування у сім’ю до родичів.

 

При цьому, ще одна дитина має інвалідність, а таких малюків, на жаль, дуже важко влаштувати, - каже Світлана Перетятко.

Ще троє дітей навчаються у вишах - вони виявили бажання навчатися без опікунів, тож такими у цьому випадку вважаються навчальні заклади.

До слова, служба забезпечує окремий облік дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, які можуть бути усиновленими, та облік осіб, які хочуть всиновити дитину.

На кінець минулого року було 28 дітей і 11 сімей. Переважно малеча – вже шкільного віку, дітей віком від 1 до 7 років на цьому обліку усього семеро.

У службі наголошують, що загальна кількість прилаштованих торік знизилася в рази – якщо в минулі роки йшлося про 13-18 випадків, то у 2020-му – всього 7.

На сьогодні у Рівному загалом проживає 65 усиновлених дітей.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень