Скільки росія заплатить майже кожному українцю за війну: законопроєкти

Україна розробляє механізм компенсаційних виплат

Фото ілюстративне

Українці внаслідок воєнної агресії росії мають отримати виплату компенсацій.

Механізм виплат наразі розробляють в Україні, зокрема йдеться про законопроєкт №9279 «Про основні засади забезпечення компенсацій жертвам збройної агресії Російської Федерації» Документ зареєстровано у Верховній Раді, пише сайт ProГроші.

Про які суми виплат йдеться у законопроєкті

Джерелом виплати компенсацій визначено ВВП росії, не менше ніж 8%. Це приблизно 1,779 трлн доларів.

Виплати передбачені для більшості українців. Не зможуть претендувати на гроші тільки ті, кого було засуджено за скоєння злочинів проти нацбезпеки.

 

Після війни репарації виплачуватимуть найближчі 20 років. Це дозволить знизити навантаження на Пенсійний фонд та скасувати інститут субсидій, йдеться у документі.

Якщо умовну суму розділи на усе населення України (у розрахунках це 40 мільйонів осіб), то кожен щомісяця зможе отримувати по 12 000 гривень компенсації. Наприклад, сім'я з двома дітьми може розраховувати на виплати у розмірі 1200 доларів. Ці кошти можна витрачати на оплату комунальних послуг, освіту, охорону здоров'я тощо.

Ініціатори законопроєкту впевнені, що це сприятиме відновленню України, покращить якість життя громадян та виключить або значно ускладнить повторну військову агресію РФ.

Джерело: ProГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень