Скільки пацієнтів з ШВЛ помирають? Лікар назвав цифри

Цифри вражають

статистика захворюваності на коронавірус в Рівному

Головний лікар Львівської лікарні швидкої допомоги Олег Самчук каже, що перші дві хвилі епідемії коронавірусу були набагато легші, а третя хвиля принесла британський штам коронавірусу, який хворі переносять важче.

У реанімації Львівської лікарні швидкої допомоги смертність серед «важких» пацієнтів з COVID-19 дуже висока - виживають лише 13-14% хворих, - повідомляє ЗАХІД.НЕТ.

Олег Самчук каже, що пацієнти з коронавірусом стали важче переносити хворобу, її перебіг став більш швидкий і більш загрозливий.

Раніше критичним вважалося ураження 10-20% легень, зараз лікують хворих з 40-50% ураження. Лікар констатує, що рівень смертності при важких і запущених формах, на жаль, не низький.

Але якщо ми говоримо про смертність пацієнтів, які вже перебувають на апараті ШВЛ, то в світі 10% таких пацієнтів виживає, у нас - 13-14% виживання цих пацієнтів. У нас досить потужна реанімація, і ми стараємося тих людей, які потрапляють на ШВЛ, зняти з ШВЛ, - підсумував лікар.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що «британський» штам коронавірусу більш заразний, більш «молодий», з високим відсотком ускладнень і важкою клінічною картиною.

За даними сервісу Worldometers, станом на 7 квітня Україна вийшла на перше місце в Європі за смертністю від COVID-19, - повідомляє Радіо Трек.

Радіо Трек у ТelegramViber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень