Скільки може тривати відпустка вчителів під час війни? Відповідь МОН

Є деякі нюанси, про які варто знати заздалегідь

У Міністерстві освіти і науки України розглянули звернення освітян від 8 травня поточного року щодо надання відпусток вчителям закладів загальної середньої освіти під час дії воєнного стану.

Так, відповідно до ст. 12 Закону №2136 у період дії воєнного стану щорічна основна оплачувана відпустка надається працівникам тривалістю 24 календарні дні.

 

Законом не заборонено у період дії воєнного стану надавати працівникам, які мають дітей, додаткову відпустку, що передбачена ст. 19 Закону України «Про відпустки».

Подовжена тривалість щорічної основної відпустки для педагогічних працівників закладів освіти не скасовується, а лише обмежується на період дії воєнного стану.

Надання невикористаних у період дії воєнного стану днів щорічної відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

Якщо вчитель захворів, перебуваючи в іншому регіоні?

У такому разі необов'язково звертатися до того лікаря, з яким укладена декларація. Електронний лікарняний за необхідності сформує і той лікар, до якого за новим місцем проживання звернувся хворий.

Перевірити інформацію керівник школи зможе у будь-який час в електронному реєстрі листків непрацездатності.

Джерело: Профспілка працівників освіти і науки України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень