Скільки коштували парфуми в СРСР та співвідношення їх вартості до зарплат

Ціни на французькі духи можуть шокувати, але так було - завжди

Легендарні Climat Lancome коштували 40-45 рублів - і це за середньої зарплати близько 100 рублів. Виходить половина зарплати, і це шалені гроші. На омріяний флакон доводилося відкладати роками. Але усі прагнули саме цього, відчути себе – розкішною жінкою.

Magie Noire Lancome продавалися по 45 рублів, а ось маленький флакончик парфумів (не туалетної води) Diorissimo Dior можна було «урвати» за 25 рублів. Теж дорого, але вже трохи доступніше. Щоправда, флакончик був справді крихітним: але і його радянські жінки «розтягували» на цілі роки застосування.

До слова Magie Noire Lancome 80-х років випуску на онлайн майданчиках України зараз продають по 700 Євро за флакон.

Fidji Parfum Guy Laroche коштували близько 19 рублів, і вони теж були дуже популярні за часів СРСР.

При цьому важливо врахувати, що у вільному продажу таких парфумів не було, за кожним флаконом доводилося стояти величезні черги, а у спекулянтів ціни були відчутно вищими — різниця сягала 10-15, а то й 20 рублів.

Нагадаємо, середня зарплата у СРСР була 100-120 рублів, інженери й науковці з доплатами мали близько 180 рублів, а місяць.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень