Скільки коштує оренда житла у Києві, Львові та Харкові

За рік ціни на оренду помешкання зросли на понад 20%

Ціни на оренду квартир злетіли: лише у Києві у липні вартість зросла у середньому на 6%.

Фахівці прогнозують здорожчання й далі, що неабияк лякає зокрема батьків майбутніх абітурієнтів. Як відомо, у студентські гуртожитки поселитися зможуть не всі охочі.

ТСН.ua промоніторив ціни на оренду житла у Києві, Львові та Харкові.

Вартість оренди житла у Києві

Оренда помешкання у Києві найдорожча. За рік ціни зросли на понад 20%, а лише за липень 2021 року однокімнатні квартири виросли у ціні на 6,6%, двокімнатні - на 4%, а трикімнатні - на 6%. У Центрі економічної стратегії пишуть, що оренда:

  • однокімнатна квартира у середньому коштує 11 843 грн
  • двокімнатна – 19 971 грн
  • трикімнатна – 37 271 грн

На вартість житла у Києві впливає:

  • район міста
  • кількість кімнат
  • якість ремонту
  • інфраструктура
  • відстань до метро

Скільки коштує оренда кімнати у Києві

Оренда кімнат стартує від тисячі гривень, де йдеться про ліжкомісце, коли в кімнаті житимуть щонайменше дві людини.

Вартість окремої кімнати у квартирах — у середньому від 3,5 тис. грн. Ця цифра приблизно однакова у різних районах Києва. 

Кімнати з кондиціонером, балконом чи новим ремонтом сягають 5 тис. гривень і вище. Помешкання поруч із метро — близько 4 тис. грн.

Вартість оренди однокімнатних квартир у Києві

Найдешевші однокімнатні квартири — від 9 тис. грн можна винайняти у Святошинському, Солом'янському районі, на Лівобережці, Борщагівці чи Академмістечку.

Оренда помешкання на Оболоні, Лук'янівці, Позняках, Осокорках, Либідській, ВДНГ, Дружби народів - 10-12 тис. грн. Квартири з хорошим ремонтом та пішій доступності до метро — понад 13 тис.

Дорожчі квартири на Печерську, Палаці спорту, Льва Толстого та в центрі - 15 тис. грн і вище.

Оренда двокімнатних квартир у столиці

Знайти квартиру на дві кімнати можна щонайменше за 10-11 тис. грн. Утім, таке помешкання буде далеко від метро, а також матиме трохи застарілий ремонт.

Вартість квартир з кращими умовами - від 12 тис. грн. Зазвичай вони розташовані у пішій доступності до метро, добре облаштовані. 

Помешкання з сучасним ремонтом, а також у нових житлових комплексах - значно дорожче. Наприклад, на Лук'янівці, у Голосієво, на Печерську чи в районі залізничного вокзалу - у середньому від 17 тис. грн. Оренда може сягати і 30 тис. грн.

Оренда трикімнатних квартир

Ціни на таке помешкання починаються від 15 тис. грн — це найдешевші варіанти.

Квартири у районі Оболоні, Лук'янівці, Позняках, Осокорках, Либідській, ВДНГ, Дружби народів - 18-25 тис. грн. Тут знову ж таки все залежить від умов проживання, локації та інфраструктури навколо. 

Ціна на оренду квартир на три кімнати сягає понад 50 тис. грн. Вони розташовані у нових житлових комплексах у центрі — наприклад, «Новопечерські Липки», «Французький квартал», Art Hall тощо. 

Такі квартири  з сучасним ремонтом та усіма необхідними зручностями, а й великі за площею — понад 100 квадратів.

Вартість оренди житла у Львові

Попит на помешкання високий і у Львові. Утім, ціни тут значно менші, ніж у столиці. Найдешевше обійдеться оренда кімнати — у середньому 2 тис. грн обійдеться підселення до когось. Винаймання окремої кімнати - 3-4 тис. грн. 

Знайти однокімнатну квартиру у Львові можна від 5-6 тис. грн. Утім, такі помешкання малі за площею, а також не завжди будуть у хорошому стані — з якісним ремонтом.

За 7 тис. грн можна орендувати квартиру у новобудові з хорошими меблями та ремонтом. Такі ціни переважно у Галицькому, Шевченківському, Франківському, Залізничному районах. Помешкання в історичній частині міста — у середньому від 11 тис. грн.

Оренда двокімнатних квартир стартує від 7-8 тис. грн. Помешкання у новобудовах, а також із хорошим ремонтом у середньому коштує 10 тис. грн. Залежно від комплектації та площі ціна може сягати 15 тис. грн. 

Оренда трикімнатних квартир стартує від 10 тис. грн. - йдеться про житло класу «стандарт». Помешкання з євроремонтом, а також бойлером чи кондиціонером буде дорожчим: від 13 тис. грн і вище. Квартири в районі центру чи паркової зони сягають 18 тис. грн.

Вартість оренди кімнат і квартир у Харкові 

Найдешевше у Харкові обійдеться оренда кімнати. Підселення до когось - коштує близько 2 тис. грн. Самостійне винаймання кімнати - від 3 тис. грн. Ціна залежить від місця розташування будинку, а також умов для проживання і у квартирі, і в кімнаті.

Вартість оренди однокімнатної квартири стартує від 5 тис. грн.

Утім, такі кошти просять за помешкання зі старим ремонтом, не новими меблями. Квартири з кращими умовами у новобудовах — від 8 тис. грн. Вартість помешкання у центрі Харкова чи поблизу — близько 10 тис. грн. 

Оренда двокімнатних квартир починається від 8 тис. грн.

Помешкання у пішій доступності до метро обійдеться у середньому від 12 тис. грн. На вартість знову ж таки впливає і стан будинку, і ремонт у квартирі, і наявність меблі та техніки. Саме тому ціна може сягати 20 тис. грн. 

Оренда трикімнатних квартир у місті стартує від 12-13 тис. грн.

Помешкання, які добре укомплектовані меблями та технікою, а також розташовані близько до метро та зупинок громадського транспорту - понад 15 тис. грн. 

Ціни на оренду житла в Україні зростають, адже за останній рік на 20-25% збільшився і попит на житло.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень