Історії про шахрайство та недобросовісні дії на ринку нерухомості

Усі персонажі вигадані, будь-які збіги з реальними особами вважати випадковими

Історія 1

Микола хотів орендувати квартиру в центрі Рівного. На відомій дошці оголошень знайшов квартиру з ремонтом за 2500 грн. Зателефонував, поговорив з власником. Той сказав, що на квартиру є вже 5 претендентів, але він перебуває в іншому місті, повернеться тільки завтра, тож треба переказати на його банківську картку 500 грн і квартира буде Миколина. Щоб не втратити привабливий варіант, Микола на це погодився. Наступного дня телефон "власника" був поза зоною досяжності.

Історія 2

Іван Іванович захотів продати квартиру і переїхати в село. Оголошення про продаж розклеїв по району. Зателефонував ріелтор Антон, сказав, що допоможе продати, прийшов, пофотографував, сказав, що документи на квартиру до продажу мають бути у нього і пішов. Кінець історії міг би бути сумним, але племінник Івана Івановича працював у поліції, документи були повернуті власнику.

Історія 3

Оксана хотіла орендувати квартиру, щоб зекономити на послугах, шукала оголошення від власника. Знайшла, зустрілась, заплатила за 2 місяці наперед. Документи на квартиру не перевіряла. Договір власник укладати не хотів, бо боявся податкової. За тиждень речі Оксани стояли під дверима. "Власник" виявився не "власником", а орендарем, який винаймав квартиру на тих самих умовах і перед тим, як виїхати, вирішив трохи "підзаробити".

Історія 4

Аня і Рома, молода пара, захотіли жити разом і орендувати квартиру. Прийшли в агентство нерухомості, уклали угоду, заплатили за послуги 800 грн, отримали за ці гроші 5 номерів власників квартир на оренду, яким требе зателефонувати, домовитись про перегляд і вибрати квартиру. Але виявилось, що 4 з 5 квартир вже орендували, "власник" п'ятої не мав ніякої нерухомості на здачу. В офісі "агентства" пояснили, що не відповідають за заселення, а просто надають інформаційно-консультаційні послуги, що підтверджує угода, яку вони підписали.

Історія 5.

Олеся з чоловіком хотіли купити 2-кімнатну квартиру у мікрорайоні Північному. Шукали самі через інтернет. Знайшли симпатичну квартиру на декілька тисяч дешевшу, ніж інші у цьому районі. Зателефонували в агентство нерухомості. Там Олесі сказали, що ця квартира вже продана, але будуть пропонувати інші. Квартиру Олеся купила через ріелтора, якого порадили знайомі, але ще півроку після того їй телефонували і пропонували варіанти.

Будьте пильними і нехай неприємності трапляються виключно з вигаданими персонажами.

Матеріал підготовлений Ларисою Лебедюк, експертом з нерухомості АН "Проспект Рівне"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень