Скільки днів ще зможуть воювати окупанти в Україні? Відповів Арестович (ВІДЕО)

Підкріплення окупантам чекати нізвідки, переконаний радник голови ОП

Радник голові Офісу президента Олексій Арестович заявив, що російські військові зможуть вести активні бойові дії впродовж усього найближчих 10-14 днів. Наразі вони втрачають наступальний потенціал і рухаються за інерцією. Про це Олексій Арестович розповів виданню «Радіо Свобода».

За його словами, приблизно з 200 тис. російських окупантів, що вдерлися до України, знищені 15 тис., а ще 18-20 тис. стали небоєздатними.

 - Десь 60 (тактичних груп – ред.) зараз оперує, але вони звʼязані боями по всій Україні, і десь 10 у них в резерві ще. Це жалюгідні сили за такого розмаху та інтенсивності бойових дій.

 

Думаю, що 10 днів, може, 14 у них залишилося на те, щоб вони взагалі були здатні на активні бойові дії.

 

Потім неминучий перехід до позиційної війни, вони стають в оборону, як зараз під Києвом, наприклад. І вже оперативного розмаху не буде, – пояснив Арестович.

На його думку, після цього стартують тактичні бої за маленькі села та для вирівнювання позицій. Водночас підкріплення сил російським військовим чекати нізвідки.

 - Навіть, якщо вони нашкребуть зараз резерви, хоча у них із цим величезні проблеми, у самій Росії та в Сирії не вдалося набрати.

 

І (навіть якщо – ред.) вони перекинуть їх сюди, то ці резерви не будуть здатні принципово змінити ситуацію.

 

Тобто зараз вони перед оперативним глухим кутом, а потім і програш може стати (реальним) протягом двох-трьох тижнів, – розповів радник голови ОП.

Арестович також запевнив, що наразі Україна має достатньо ресурсів, щоб відбивати атаки, проте Росія продовжить атакувати з неба.

- Цього добра у них вистачає – крилатих ракет повітряного базування, типу «Іскандер». І вони битимуть, може, битимуть більше, ніж зараз", – припустив радник голови президентського офісу.

Нагадаємо, раніше Арестович також заявив, що російська армія свідомо завдає ударів по цивільних об'єктах в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень