Скільки білорусів воюють на боці України

Ряди добровольців поповнюються

На фото білоруські добровольці
На фото білоруські добровольці

У війні з рф на боці України воюють 1500 білорусів. Про це повідомила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська.

Вона розповіла, що після початку повномасштабного вторгнення рф багато білорусів захотіли допомогти українцям та сформували батальйон.

Зараз це 1,5 тисячі осіб. Насправді він (ред. – батальйон) не один: їх кілька в різних містах, під наглядом української армії, – розповіла Світлана Тихановська.

Вона зауважила, що ряди охочих воювати на українській стороні продовжують поповнюватися. І нині чимало білорусів, які хочуть допомогти Україні, проходять навчання в інших країнах.

Скільки їх і де вони знаходяться, мені не дозволяється говорити. Часто це люди, які потребують навчання, тому що у них немає досвіду війни. Але напевно кількість білоруських бійців на боці України буде рости, – зазначила опозиціонерка. 

Джерело: УНІАН з посиланням на італійську газету Corriere della Sera.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень