Скандинавці допомагають освітлити Рівне. І зекономити

В рамках проєкту НЕФКО-3

З нового року у Рівному оновлять вуличне освітлення. В рамках проєкту НЕФКО-3 на 60% вуличних мереж міста замінять світильники, опори та 150 км кабелю.

Наразі триває визначення переможців тендеру.

 

Як тільки визначать фірму, вона працюватиме «під ключ» - тобто розробить проєкт та самотужки його реалізовуватиме.

Також у місті створять єдиний центр управління вуличним освітленням. Для цього у «Міськсвітлі» встановлять спеціальну техніку, яка контролюватиме використання електроенергії навіть по днях, говорить заступник начальника управління стратегічного розвитку Роман Ширко:

- Зважаючи на те, що встановлюватимуть новітні світильники, усією системою керуватимуть з нового пульта управління. Тобто окрім світильників і кабелів замінять і шафи управління. Роботою світильників керуватимуть через спеціально створену програму.

 

Запрограмують їх на рік, від 22 червня по 21 червня. Бо 22 грудня найкоротший день, тож треба, щоб лампи довго світили, а 22 червня – найдовший день, тож лампи треба вмикати пізніше і відповідно вони менше працюватимуть.

 

Програмуються також по потужності, в години пік світла буде більше. Таким програмування користуються скандинавські країни, які власне і фінансують подібні кредитні програми, аби не лише економити енергоносії, а й зменшувати викиди газів.

Всі роботи планують звершити до кінця 2022-го і проводитимуть їх лише у Рівному, адже на момент написання проєкту Квасилів ще був окремим населеним пунктом.

Нагадаємо, НЕФКО-3 передбачає не лише оновлення вуличного освітлення, а й термомодернізацію комунальних закладів Рівного та оновлення техніки у дитсадках та школах.

Загальна вартість проєкту понад 6 млн євро. Основний обсяг суми – це кредитні кошти, інша частина – безповоротна грантова допомога.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень