Скандал через «формулу Штайнмайєра» виник у кулуарах Рівненської облради (ДОКУМЕНТ)

У вівторок, 8 жовтня

Звернення Рівненської обласної ради до Президента України щодо реалізації «формули Штайнмайєра» ухвалили на сесії обласної ради.

«За» проголосували усі 45 депутатів, присутніх у залі.

Спочатку документ мав назву «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України щодо недопущення реалізації «формули Штайнмайєра», яка є неприхованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України у російсько-українській війні», однак після зауваження деяких депутатів слово «недопущення» з тексту забрали.

Активіст Роман Коваль розкритикував це і хотів взяти слово, щоб переголосували у первісному варіанті, проте слова йому не надали. Журналістам Роман Коваль сказав таке:

- Звернення Рівненської обласної ради до президента України щодо реалізації формули Штайнмайєра юридично не правильно оформлено. Мало би звучати, як звернення щодо недопущення реалізації формули Штайнмайєра. Це зовсім різні речі, а сесія прийняла рішення з якого випливає, що Рівненщина за цю угоду. Думаю це спеціально зробили, очевидно комусь це вигідно.

Роману Ковалю заперечив голова обласної ради Олександр Данильчук. Посадовець запевнив, що голови фракцій спільно писали документ і правильно сформулювали свою думку:

Ми двічі збиралися у моєму кабінеті, обмінювалися думками, щоб сформулювати спільне бачення з цього важливого питання і вийти на сесію з узгодженим проєктом рішення.

 

Взагалі, я ще того разу пропонував не поспішати і провести сесію саме 8, а не 3 жовтня, аби депутати мали час обдумати своє бачення. Тому, переконаний, що мої колеги у цьому зверненні висловили виключно патріотичну позицію, усвідомлюючи ризики та вказуючи своє занепокоєння з цього питання, - прокоментував Олександр Данильчук.

Між тим, назву скоригували ще під час голосування. Тож депутати засудили імплементацію формули Штайнмайєра, а саме звернення з Рівненщини найближчим часом передадуть президенту.

Документ можна побачити нижче:

Звернення  Рівненської обласної ради до Президента України щодо реалізації «формули Штайнмайєра»

Ми, депутати Рівненської обласної ради, заявляємо про те, що анонсований 1 жовтня 2019 року Президентом України Володимиром Зеленським документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи у Мінську, з реалізації так званої «формули Штайнмайєра» є неприпустимим для України.

Збройна агресія Російської Федерації розпочалася з неоголошених і прихованих вторгнень на територію України підрозділів збройних сил та інших силових відомств Російської Федерації, а також шляхом організації та підтримки терористичної діяльності, призвела до створення окупаційних адміністрацій у окремих районах Донецької та Луганської областей, в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Незважаючи на те, що тимчасова окупація Російською Федерацією частини територій України не створює для Російської Федерації жодних територіальних прав, а діяльність збройних формувань Російської Федерації та окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях суперечить нормам міжнародного права, Російська Федерація як держава-окупант завжди прагнула легітимізувати створені нею в окремих районах Донецької та Луганської областей незаконні органи влади.

Внаслідок реалізації так званої «формули Штайнмайєра» ми саме і отримаємо легітимізацію та тривале консервування терористичних окупаційних адміністрацій у окремих районах Донецької та Луганської областей через проведені вибори. Пізніше плануватиметься номінальне “повернення” вказаних територій до складу України. Враховуючи поведінку окупаційних військ та дії офіційного Кремля, немає жодних причин вважати, що відбудеться контроль над всією ділянкою українсько-російського кордону.

У подальшому проведення наступних виборів до українського парламенту остаточно закріпить присутність представників терористичних окупаційних адміністрацій у владі на національному рівні.

Все вищевказане стане можливим опісля імплементації нового законодавства про особливий статус та відповідних змін до Конституції.

У підсумку, разом з паралельним послабленням санкцій західного світу, це означатиме перемогу Росії і поразку України.

Ми, депутати Рівненської обласної ради, рішуче застерігаємо вище політичне керівництво України через реалізацію так званої «формули Штайнмайєра» розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження з боку колишньої метрополії, що у підсумку знову зробить Україну частиною Росії.

Закликаємо усі патріотичні сили, представлені у Верховній Раді України, залучити широку громадськість для розробки нової редакції закону України про особливий статус Донбасу.

Вважаємо, що вибори на Донбасі можливі лише після виведення російських військ, роззброєння бойовиків, відновлення контролю України над українсько-російським кордоном, введення тимчасової адміністрації, відновлення судоустрою України та законодавства України, покарання терористів.

Нагадаємо, перша спроба розглянути це питання в облради була у четвер, але тоді не вдалося зібрати кворум. Також нагадаємо, що аналогічне звернення Рівненська міська рада прийняла у п'ятницю.

Текст документу надала прес-служба Рівненської обласної ради. Фото — прес-служба Рівненської ОДА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень