Скандал в Європі: «російський» балет видає себе за український. Щоб «продаватися» (ВІДЕО)

Скандал у культурних колах

У Європі розгорівся скандал. Колишній театр російського балету, що їздить всюди з гастролями, видає себе за одеський оперний.

Трупа навіть використовує відео і фото оперного, але репертуар у них - російський. 

Зараз російські балетні трупи не можуть вільно виступати у Європі, тому там спостерігається шалений попит на балет. Саме це забезпечує аншлаги деяким українським артистам, або тим, що видають себе за українців, про це йдеться в сюжеті ТСН.

На балет від українського національного балету Одеси розкупили квитки французи. Анна, що родом з Одеси, але багато років мешкає у Франції, відчула - щось не так:

 - Російський репертуар української трупи під час війни - здалось дивним. Я написала листа до театру і отримала відповідь, що вони не мають ніякого відношення до цієї трупи, - розповідає дівчина.

Якби не її підозри, що справдились, друзі Анни - Клер та Венсан - взагалі б не зрозуміли в чому річ, бо вони купили квитки, щоб у будь-який спосіб підтримати Україну.

- Я знайшла в Інтернеті й купила квитки, тому що відколи ми познайомились, ми постійно говоримо про Україну, і я подумала, що це гарний момент підтримки. Було написано «Україна, балет, Одеса». Чому ми маємо не вірити? Я був в одеській опері одного разу, я хотів знову це побачити, - кажуть друзі.

Балетна трупа справді з Одеси, але це інша організація, Український національний балет, хоча в рекламі використані зображення і відео з одеської опери.

- Така назва створена для цього сезону. Імпресаріо вирішив, що під цим брендом, під цією назвою, буде дуже добре продаватися продукція, - пояснює артдиректор трупи Олександра Федоріна.

В Одеському національному академічному театрі опери й балету реагують на «артистів» ще з літа. Відправили французьким та ірландським промоутерам стос листів з поясненнями, на які ті відповіли - погрозами.

- Як можна себе назвати Національний балет Одеси, це ж треба заслужити багатолітнім трудом, щоб Міністерство надало цей статус національний. І закінчилася наша переписка офіційна погрозами з їхнього боку. Що, чому ви звертаєтесь до організаторів концертів, я там звернусь до своїх представників в Одесі, щоб розібрались з вами, - розповідає диригент Національного театру опери та балету Ігор Чернецький.

За словами організаторів, у трупі лише українці та декілька чехів. Утім, перевірити це неможливо.

Зате перевірити можна, що ця організація до 2017 року була ТОВ «Театр російського класичного балету», потім стала просто «Театром класичного та сучасного балету». Зараз гастролює як Національний із Одеси, але з тим самим російським репертуаром.

В Мінкульті кажуть, що не підтримують, коли начебто українські митці дозволяють собі презентувати Україну через російський балет.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень