Сім продуктів, які в жодному разі не можна їсти з кавою

Це може бути нищівний удар по здоров’ю

Молочні продукти

Передусім не варто пити каву з молоком або вершками тим, хто не переносить лактозу. Крім того, молочні продукти уповільнюють всмоктування кофеїну, що призводить до його накопичення в організмі та підвищеного тиску.

Цитрусові фрукти

Цитрус може погіршити засвоєння кальцію та заліза з кави. Це може призвести до дефіциту цих важливих елементів в організмі. Цитрусові можна вживати лише через кілька годин після кави.

Ліки

Важливо пам'ятати, що деякі ліки не варто вживати разом з кавою, оскільки це може знизити їхню ефективність або спровокувати небажані побічні ефекти. До таких ліків належать:

  • антибіотики;
  • протигрибкові препарати;
  • препарати для серцево-судинної системи та ін.

Ліки слід запивати лише водою, пошук альтернатив може призвести до небажаних наслідків.

Лужні продукти

Поєднання кави з лужними продуктами, такими як банани або мінеральна вода, може спричинити серйозний дисбаланс pH у шлунку або навіть подразнення слизової оболонки. Найцікавіше, що від поєднання цих продуктів йде накопичувальний ефект.

Солодощі та висококалорійні продукти

Цукор та солодощі, які вживають разом з кавою, можуть спровокувати різке коливання рівня цукру в організмі та призвести до проблем з інсуліном. Цією помилки припускається багато людей, забуваючи про правильне вживання.

Жирні та смажені продукти

Поєднання кави з жирними та смаженими продуктами може спричинити дискомфорт у шлунку та підвищити ризик розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту. Кава відноситься до «важких» продуктів.

Продукти з високим вмістом амінокислот

Продукти, багаті на амінокислоти, такі як тирозин, можуть посилити дію кофеїну. За підсумками це може стати причиною безсоння чи нервозності.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень