Жінки vs чоловіки, на кого кава має згубний вплив?

Чи можна пити каву тим хто планує вагітність

Не секрет, що зазвичай ранок починається з кави незалежно від статі. Але чи справді кава така корисна? Основною кави є кофеїн, що ж із ним?

Кофеїн походить із більш ніж 60 рослин, природним чином міститься в різних харчових продуктах і напоях (включаючи каву, чай, шоколад, какао-продукти, колу) не сподівано, правда? Також додається до деяких безалкогольних напоїв і більшості «енергетичних».

Кофеїн також присутній у деяких рецептурних і безрецептурних ліках, таких як засоби від застуди та грипу, засоби від алергії та головного болю, таблетки для схуднення, діуретики та стимулятори. Тепер кофеїн все частіше присутній як добавка в легких закусках, спортивних добавках і дієтичних добавках.

Він швидко всмоктується в шлунку і тонкому кишківнику і може бути виявлений в тканинах людини через 30-45 хвилин після приймання, а максимальна концентрація в крові досягається протягом двох годин. То ж не кавою єдиною.

Попри те, що щодо безпечності споживання кофеїну жінками, які планують завагітніти, або вагітними, тривають суперечки, більшість досліджень на цю тему та відповідні рекомендації дають впевненість у тому, що невеликі та помірні дози кофеїну навряд чи зашкодять вагітності. Каже лікарка гінекологиня/онкогінекологиня Мар'яна Поліщук.

Споживання кофеїну чоловіками мало впливає на якість сперми, проте має певні ризики при лікуванні від безпліддя. Більш того є докази, що споживати каву навіть корисно.

У проспективному когортному дослідженні було виявлено, що помірне споживання кофеїну з кави в період зачаття захищає від розвитку гестаційного цукрового діабету; не було жодного зниження ризику, пов’язаного зі споживанням кави без кофеїну або чаю з кофеїном або газованої води.

У жінки, яка годує грудьми кофеїн виявляється в грудному молоці протягом 15 хвилин після споживання, а пік рівня досягається приблизно через годину споживання. Тож, у вживанні кави, як і у всьому у житті, повинен бути баланс, як у чоловіків, так і у жінок.

Споживайте каву розумно та будьте здорові.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень