10 варіантів незвичного застосування солі

Сіль можна використовувати не лише у їжу

10 простих щоденних застосувань солі

1. Швидко охолодити напої

Пришвидшити процес охолодження гарячого напою допоможе вода, лід і сіль. Покладіть всі інгредієнти в посудину, перемішайте і на 5 хвилин залиште в ньому напій. Смачного!

2. Запобігти перетворенню снігу в лід

Для чого зсипати сіль по снігу, який випав? Ця дія запобігає перетворенню снігу на лід, бо сіль сповільнює процес замерзання води.

3. Очистити від пилу штучні квіти

Вам знадобиться лиш пластиковий пакет і жменя солі: насипте її в пакет, покладіть туди квіти й добряче струсіть. Сіль поглине більшу частину забруднень, і штучні прикраси стануть чистими.

4. Запобігти утворенню нагару в димарі

Якщо розводите багаття в комині, додайте до нього жменьку солі. Так зникнуть запахи і нагар в димарі. Однак не забувайте про сезонне чищення димаря.

5. Виготовити домашній пластилін

Вам знадобиться борошно, олія, сіль та вода. Пропорції: 3 склянки борошна, й склянка солі, 1 склянка води кімнатної температури, 2-5 столових ложок олії, і харчовий кольоровий барвник, якщо хочете додати кольору до тіста. Процедура проста: змішайте всі інгредієнти (окрім барвника) у глибокій мисці. 

До готового тіста досипте кілька крапель барвника й вимішуйте, поки воно не стане усе кольорове. 

6. Очистити пральну машинку

Додайте трошки оцту й солі до пральної машинки, щіткою пошкрябайте увесь барабан. Так утвориться пастоподібна суміш, яку можна змити водою. Потім протріть сухою ганчіркою й побачите, як машинка засяє. Процедуру за потреби можна повторити кілька разів.

7. Відчистити плями на дереві

Час і люди залишають сліди на меблях, які важко відчистити. Та завдяки суміші з солі та оливкової олії дерево знову засяє. Як? Насипте на нього трохи солі та олії й кілька хвилин потріть ганчіркою, потім насухо витріть іншою. І меблі знову, як нові!

8. Вивести плями від поту

Одяг допоможе оновити ложечка солі та мийні засоби. Намочіть річ й на плями насипте солі. Залийте водою річ та залиште на 12 годин. Опісля потріть, щоб тканина поглинула сіль. Виперіть та обполосніть, як звично.

9. Попередити судоми

А порадою цією поділився професійний тенісист Рафаель Надаль. Якщо турбують судоми ніг, спортсмен випиває трохи води з сіллю, і цей засіб знімає біль. Він особливо дієвий тоді, коли ви змінюєте режим харчування або рясно пітнієте — організм втрачає воду, і її запаси терміново треба поповнити.

10. Продовжить життя віника

Віник вже старий та його треба замінити? Отож, придбавши новий, перед використанням зробіть ось що: розчиніть сіль у відрі й на деякий час занурте щетину в розчин. Завдяки цьому життя віника продовжиться.

Джерело: simya.com.ua

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень