Шукаєте вживане авто? Тільки не купуйте…

…машини з деякими опціями

Коробка передач (роботизована "механіка") автомобіля Smart. Фото: autoevolution

Якщо ви шукаєте вживану машину, при покупці експерти обов’язково радять звернути увагу на деякі опції. Не всі з них однаково хороші.Особливо, якщо вони не заводські, а з’явилися за бажанням попереднього власника.

Низькопрофільні шини

Низькопрофільна гума — це красиво, спортивно, добре керовано. Але такі колеса важчі й працюють жорсткіше. Якщо підвіска не розрахована на установку подібних дисків, то з нею можуть бути проблеми. Втім, навіть якщо з підвіскою все добре, з часом вона все одно стане непридатною через нездатність низького профілю гасити удари й вібрації на поганих дорогах.

Люк

Ретельно перевірте люк або зсувний панорамний дах, якщо машина має солідний пробіг. З часом силові елементи та ущільнювачі зношуються, механізм може підклинювати, а то й протікати. А вода, яка накопичується в порожнинах між ущільнювальними гумками — прямий шлях до корозії.

Чіп-тюнінг

Якщо попередній власник позбувся каталізатора, знизив екологічні норми, перепрошив двигун і датчики, це призведе до прискореного зносу двигуна.

Пневмопідвіска

Так, пневмопідвіска — це комфорт. Але варто враховувати, як її використовували, обслуговували, який пробіг, адже ремонт такої підвіски дуже дорогий.

Роботизована «механіка»

Якщо в коробці передач одне зчеплення з мехатроніком, то життєвий цикл такої коробки часом закінчується відразу після першого технічного обслуговування машини. Рідкісні екземпляри здатні виїхати з 70 тисяч км. Посмикування — перша ознака, що мехатронік, який відповідає за перемикання передач, ось-ось помре. А далі тільки нерви й дорогий ремонт.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень