Шуба, золото, диплом: 10 звичок старомодних людей

Для наших батьків власна квартира і особистий автомобіль були межею мрій і показником статусу. До цього відносяться норкові шуби, а також позбавлені смаку, але масивні золоті браслети, кришталеві сервізи.

Утім часи змінилися. Сьогодні на перший план виходять нові цінності: практичність, технологічність, зручність.

 

РАЗ НА МІСЯЦЬ/РІК ХОДИТЕ В РОЗКІШНИЙ РЕСТОРАН


Навіть якщо не можете собі цього дозволити без шкоди для бюджету. Залишаєте в ресторані кругленьку суму з зарплати, а потім весь місяць харчуєтеся локшиною швидкого приготування.

Такий спосіб демонструвати свій статус давно не в тренді. Набагато розумніше та сучасніше ходити в заклади, де вам дійсно подобається їжа. До прикладу, в затишне кафе з екзотичною кухнею чи майже домашнім обслуговуванням. У сучасному розмаїтті закладів харчування та відпочинку можна справді обрати те, що до смаку саме вам.

 

МОДЕЛЬ ВАШОГО ТЕЛЕФОНУ ДУЖЕ ЗАСТАРІЛА

Спочатку дозволити собі стільниковий могли одиниці. При цьому важкий агрегат розряджався через кілька годин не дуже активної роботи, а хвилина розмови коштувала «всі гроші».  Нині багато аспектів життя тісно пов’язані зі смартфонами.

До прикладу, можливість оплатити проїзд у громадському транспорті чи відправити фото документа у високій роздільній здатності. У нових бюджетних моделей за дві-три тисячі гривень нині функціонал більший, ніж у флагманів кілька років тому. Якщо у вас не вистачає грошей на новий телефон - не купуйте, але коли ви маєте фінанси, то придбайте гаджет.


ЇЗДИТЕ В БУЛОЧНУ НА ТАКСІ

Додатки для замовлення таксі завжди під рукою. Досить натиснути пару кнопок - і автомобіль з водієм вже у вашого під'їзду. Коли це входить у звичку, ви починаєте викликати машину завжди, навіть коли можна цілком обійтися.

Не зловживайте пішими прогулянками, якщо вам складно вибратися з району на громадському транспорті. Той же громадський транспорт – це комбінація із «проїхатися» та «пройтися», що теж не завадить здоров’ю.

Врешті, якщо не маєте машини, але мобільність дуже важлива – транспорт можна орендувати, що обійдеться дешевше, ніж катання на таксі.  

 

ЗВЕЛИ АВТОМОБІЛЬ У КУЛЬТ

Інша крайність - бачити в особистому авто улюблену іграшку, на яку не шкода жодних грошей. Литі диски, перетягнутий салон, купа наворотів - все це схоже лише на бажання пустити оточуючим пил в очі. Особливо якщо весь обвіс дістається бюджетному седану, який взяли в кредит.

Сьогодні показником статусу може вважатися хіба що дуже дорогий автомобіль. Причому з особистим водієм. Або ексклюзивна модель, яка є тільки у вас. В інших випадках автомобіль повинен просто виконувати свою основну функцію - перевозити вас з місця на місце, не спустошуючи гаманець. Вкладатися варто тільки в комфорт і безпеку поїздок.

 

НОСИТЕ НАТУРАЛЬНЕ ХУТРО

Зовсім недавно норкова шуба в підлогу або хутряна шапка були обов'язковими атрибутами заможної та статусної людини. Але за останні десятиліття винайшли безліч технологічних матеріалів, які і зігрівають краще хутра, і важать в рази менше, і дозволяють як завгодно експериментувати з фасонами і забарвленнями.

У сучасному одязі цінується, перш за все, практичність. У куртці має бути зручно пробігтися, спуститися в метро, ​​провести кілька годин в автомобілі і навіть покататися на сноуборді. Добре, якщо після всього цього ввечері річ можна закинути в пральну машину, а на ранок одягти її знову.

Людина в хутрі зараз справляє вражання більше первісної, ніж заможної.

 

НАДЯГАЄТЕ ЗОЛОТО ЗАВЖДИ ТА ВСЮДИ

Наші батьки вірили, що вкладати гроші в золото вигідно. Але ювелірні вироби радянського періоду часто «пахнуть нафталіном»: зовсім не гармонують з крутими луками, наприклад зі smart casual і вже тим більше зі street style.

Сучасних альтернатив дві: переробити застарілі прикраси у щось більш актуальне, наприклад в авторські вироби - єдині в своєму роді. Або зберігати їх як сімейні реліквії і надягати лише в особливих випадках.

Повсякденні прикраси зараз - це розумні годинник і спортивні браслети. Вони підкреслюють, що ви стежите за своїм здоров'ям і прагнете йти в ногу з передовими технологіями.

 

ВИТРАЧАЄТЕ БАГАТО ЧАСУ НА ДОМАШНІ КЛОПОТИ

Прання, прибирання, прасування, приготування забирають години, які хотілося б провести з друзями, на природі або за улюбленою комп'ютерною грою. І здається, що це не закінчиться ніколи: пил з'являється відразу після того, як його витерли, а їжа в холодильнику зникає з першою космічною швидкістю.

Вчені підрахували, що тільки на прибирання жінки витрачають 12 896 годин свого життя - майже півтора року цілодобово! Чоловіки також чимало - 6 448 годин.

Чи варто проводити стільки часу за заняттями, які ви терпіти не можете? Навряд чи. Краще навчити себе дотримуватися порядку. Не «жолобитися» на пральну машину, пилосос і послуги клінінгових сервісів. Головне не прибирати в хаті перед їхнім приходом.

 

ВІРИТЕ В МАГІЮ ЧЕРВОНОГО ДИПЛОМА


Вища освіта - запорука успіху в житті. Так вважали наші батьки. Але сьогодні світ дуже динамічний. Тому, щоб залишатися затребуваними, багатьом доводиться міняти професію кілька разів в житті.

Безумовно, в деяких сферах без вищої освіти не обійтися. Наприклад, не можна стати лікарем, не закінчивши медичний вуз. Але навіть в цій спеціальності диплом ще не гарантія успіху. Тому важливо постійно прокачувати свої навички і йти в ногу з часом.

Сучасна освіта - це багато в чому саморозвиток і самонавчання. У зв'язку з пандемією сотні провідних вишів виклали у відкритий доступ тисячі курсів із найрізноманітніших напрямів і спеціальностей. На YouTube можна знайти будь-яку інструкцію: від складних формул в Excel до покрокового ремонту автомобіля, від введення в Python-розробку до секретів SEO та SMM.

Сьогодні можна отримати знання прямо з Оксфорда і Кембриджа не виходячи з дому - було б бажання. А на дипломи при прийомі на роботу дивляться все рідше: у багатьох професіях набагато важливіше реальний досвід та актуальні знання. Можливо, коли офіційна освіта нарешті наздожене реальні потреби ринку праці – на дипломи знову почнуть дивитися.

 

ЗБЕРІГАЄТЕ ВІРНІСТЬ РОБОЧОМУ МІСЦЮ

Прийти на роботу після вишу та вийти з неї на пенсію - ідеальна кар'єра за радянськими, так і пострадянськими мірками. В Японії це теж чи не еталон. Але решта світу зараз живе інакше.

У тренді - фріланс, віддаленка та проєктна робота. Вони дають можливість гнучко планувати свій графік, приділяючи достатньо часу сім'ї, спорту, хобі та розвагам. Жити не заради роботи, а працювати, щоб забезпечувати базові потреби і отримувати задоволення від процесу.

Змінити вид діяльності після 30 абсолютно нормально. Увійти в ІТ в 40 - прекрасно. У 65 вирушити в кругосвітню подорож - браво і нарешті!

Людей, які часто змінюють професії і заняття, називають сканерами. Вони відмовляються вибирати щось одне і хочуть отримати все і відразу. Сканерів описала в своїх книгах Барбара Шер.

Найвідоміші сканери в історії - Леонардо да Вінчі, Томас Джефферсон, Бенджамін Франклін. Можливо, і ви насправді з їх числа?

 

ВИТРАЧАЄТЕ ОСТАННІ ГРОШІ НА КРАСИВЕ ЖИТТЯ

Витратити свої, зайняти, взяти кредит - як віддавати, потім розберетеся. Такий підхід до особистих фінансів залишився далеко в минулому. Сучасна молодь розумніше розпоряджається своїми доходами і планує витрати. Зараз у кого більший кешбек, той і крутіше.

Кредити на весілля теж не в моді. Скромне торжество з десятком друзів, фотосесія в парку і подорож лоукостом в Європу - це невеликі витрати та враження, які залишаться назавжди.

Пішла в минуле і звичка купувати найдорожчий смартфон в кредит під величезні відсотки, а потім віддавати за нього третину зарплати роками, поки на ринку з'являються більш сучасні і технологічні моделі.

А ось розумна економія сьогодні в тренді. Полювання за знижками, акціями і купонами перетворилася на своєрідний спорт. Особливий успіх - знайти по-справжньому вигідну пропозицію, яка допоможе зберегти пристойну суму грошей. Адже стільки можливостей витратити їх на щось по-справжньому важливе.

За матеріалами Лайфхакер.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень