Штраф 40 тисяч навіть тверезому: коли українцям категорично заборонено сідати за кермо?

Назвали випадок

В Україні поліція щорічно виявляє досить велику кількість водіїв, які сідають за кермо, хоча суд позбавив їх водійського посвідчення. Це правопорушення передбачає великий штраф і може призвести до серйозних додаткових санкцій.

У нашій країні відповідальність за керування транспортним засобом без посвідчення водія встановлюється ст. 126 Кодексу України про адмінправопорушення.

 

Адмінпокарання настає за водіння без відповідних документів і якщо водій не пред'явив їх правоохоронцям.

 

А також, якщо водій тимчасово обмежений у праві керування ТЗ, був позбавлений такого права або повторно порушив протягом одного року.

За керування без водійського посвідчення при собі (чи інших необхідних документів) поліцейські повинні оштрафувати водія на 425 грн, а якщо водій взагалі не має водійського посвідчення - на 3 400 грн.

У тому випадку, якщо суд позбавив автомобіліста водійського посвідчення, але він все ж таки сів за кермо, то штраф складе 20 400 грн.

 

За повторне таке правопорушення протягом одного року мають штрафувати на 40 800 грн та позбавляти посвідчення водія на строк від 5 до 7 років.

У цьому випадку також передбачено додаткову санкцію до порушника у вигляді вилучення автомобіля (це залежить від тяжкості правопорушення).

Нагадаємо, ці штрафи діють із березня 2021 року. До березня 2021 року в Україні за керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права, штраф становив 510 грн. 

Водій може оскаржити штраф упродовж 10 днів після його отримання. Якщо для цього він має необхідні підстави та докази.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень