Схоже на «зелений борщ»: суп із кропивою та яйцем перевершить всі ваші очікування! (РЕЦЕПТ)
Надзвичайно смачна й корисна страва для всієї родини
Для такого супу ідеально підійде молода кропива, збирати яку краще у себе на ділянці. Або ж принаймні не біля дороги!
Варити суп з кропивою можна як на воді, так і на м’ясному бульйоні – кому як більше до вподоби. Орім кропиви, в суп додають картоплю, щавель, курячі яйця чи галушки, а при подачі на стіл додають сметану
Інгредієнти:
- кропива – кілька жмень
- картопля – 5-6 шт.
- курка – 400 г
- морква – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- сіль – 1 ст. л.
- олія
Приготування:
Листя кропиви треба відокремити від стовбурів і обдати окропом.
Нагадуємо, що для супу підходять лише ніжні молоді листочки!
Заздалегідь відварену курку виймаємо з киплячого бульйону та опускаємо в каструлю нарізану кубиками картоплю.
Цибулю теж нарізаємо кубиками й обсмажуємо на середньому вогні 4-5 хв. Туди ж додаємо натерту на крупній терці моркву. Обсмажуємо овочі до готовності, а тоді додаємо їх у киплячий бульйон.
Тепер викладаємо листя кропиви і розділене на волокна або ж дрібно нарізане куряче м’ясо.
Доводимо до кипіння і солимо собі до смаку
Тоді в окремій мисці збиваємо куряче яйце і тонкою цівкою вливаємо його у киплячий суп. При цьому, суп краще постійно перемішувати.
Накриваємо каструлю кришкою, знімаємо з плити і даємо супу постояти 10-15 хв.
До столу краще подавати його зі сметаною чи майонезом.
Джерело: СМАЧ
Радіо Трек: НОВИНИ