Шокуючі кадри з Вінницького СІЗО вразили прокуратуру (ФОТО)

Останні вимагають привести приміщення бодай до мінімальних стандартів утримання в’язнів

Вінницька обласна прокуратура провела перевірку в слідчому ізоляторі «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)».

Побачене шокувало прокурорів -  взятих під варту осіб утримують в умовах, що не відповідають жодним мінімальним стандартам поводження з в’язнями.

При цьому щодо цього СІЗО навіть Європейський суд з прав людини неодноразово констатував, що умови утримання ув’язнених неналежні.

Однак, попри ці вимоги законодавства та попередні вказівки прокуратури, й досі не вжито заходів щодо недопущення аналогічних порушень прав ув’язнених.

Ув'язнених утримують у камерах напівпідвального приміщення слідчого ізолятора, що потребують ремонту.

Люди перебувають в антисанітарних умовах. Зокрема стіни та стеля вкриті грибком і пліснявою, оздоблення стін повністю відшароване, підлога вкрита брудом та рештками їжі.

 

Приміщення потребує ремонту, адже денне світло та свіже повітря практично відсутнє.

 

Санітарні вузли брудні та непридатні для використання, постільна білизна зношена та брудна, повна антисанітарія призвела до появи гризунів.

Вінницька обласна прокуратура зверталася щодо цього до Міністерства юстиції, однак і досі з профільного управління немає належної реакції, зокрема щодо фактів вилучення заборонених предметів (перш за все мобільних телефонів).

Лише впродовж двох місяців в ув’язнених виявлено та вилучено понад 30 мобільних телефонів. Та яким чином й за допомогою кого ув’язнені отримують заборонені предмети - не встановлено у жодному випадку.

Вінницька обласна прокуратура внесла вказівку начальнику «Вінницької установи виконання покарань (№ 1)» про невідкладне усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень