Школярі початкових класів не харчуватимуться безкоштовно

Відповідні зміни Президент підписав 24 грудня

З початку цього року у початкових класах рівненських шкіл харчуватися безкоштовно зможуть лише діти пільгових категорій. Відповідні зміни Президент підписав 24 грудня. Про те,  хто ще матиме можливість харчуватися безкоштовно, розповідає заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик:

 

- Організувати безкоштовне харчування для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах та учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до ЗУ «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Тобто, тепер ми не будемо надавати харчування всім учням 1-4 класів, а лише тим категоріям, які зазначені вище.

 

Обсяг коштів на харчування школярів, які не підпадають під пільги визначатимуть батьківські комітети у школах на свій розсуд.

Щодо дошкільних закладів, то в садочках зростає відсоток на забезпечення харчування місцевою владою. Минулого року 60% харчування забезпечували батьки, а 40% - місцева влада. Згідно з цьогорічними змінами ці витрати діляться між батьками і владою порівну. Крім того, до пільгових категорій у дошкільних ВНЗ також відносяться діти-інваліди. Тож безкоштовно в садочках харчуватимуться діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей та діти-інваліди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень