Школярі більше не митимуть підлогу та вікна у класах. Діють нові правила

Мають викидати сміття і можуть поливати вазони

Новий санітарний регламент для шкіл, який набув чинності у січні 2021 року, не передбачає залучення школярів до миття підлоги та вікон, а також використання ними мийних та дезінфікувальних засобів.

Відповідне роз’яснення щодо особливостей організації освітнього простору в школах оприлюднила Державна служба якості освіти, - пише Освіта.ua.

Раніше учні могли самостійно прибирати класи, кабінети й лабораторії, цю роботу називали самообслуговуванням. У новому регламенті такий термін є, але він означає лише прибирання за собою сміття і підтримання чистоти власного робочого місця.

Новий санітарний регламент дозволяє залучати учнів 5-11класів лише до поливання рослин і вологого прибирання поверхонь (без миття підлоги та вікон і використання мийних та дезінфікувальних засобів). Робити це учні мають за участю вчителів або медичних працівників, а тривалість самообслуговування не має перевищувати 1 години на тиждень.

Відтепер у школах вивчатимуть освітнє середовище на його відповідність вимогам нового санітарного регламенту. Педагогічні колективи мають врахувати ці зміни.

До слова, новий санітарний регламент передбачає також оновлення меню у шкільних їдальнях.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень