Школу №4 та ліцей «Престиж» можуть об’єднати у Рівному: Що зміниться для учнів

Та чому виникла необхідність об'єднати заклади

Два навчальні заклади планують об’єднати у Рівному. Йдеться про школу №4 та ліцей «Престиж».

Можливість об’єднання пов’язана із невеликою кількістю учнів у 4-й школі, що може призвести до відсутності там 10 класу, а це унеможливлює отримати статус ліцею, повідомив начальник міського управління освіти Богдан Турович.

За його словами, на сьогодні згідно з вимогами законодавства про освіту для того, щоб отримати статус ліцею, навчальному закладу потрібно мати два паралельні десятих класи та проводити навчання та трьох етапах: початкова школа, гімназія та ліцей. Школа №4 такої можливості не має.

До того ж у наступні роки кількість учнів у класах меншатиме. Це пов’язано із низькою народжуваністю. Так, якщо порівняти народжуваність у 2015 році й у 2021, то різниця становить 800 дітей.

Щороку заклали міста матимуть менший набір дітей до 1 класу, що позначиться на мережі класів усіх шкіл, – зауважив Богдан Турович.

Освітянин відзначив, що після об’єднання учні школи №4 навчатимуться у тому ж приміщенні, зміниться лише назва.

Діти, які зараз навчаються у ЗОШ №4 – з 2, 3, 4 класи по 10 клас будуть закінчувати школу у приміщенні 4-ї школи, але у випадку об’єднання закінчуватимуть «Престиж». Зараз ми розглядаємо варіант набору учнів до 1 класу у 4-й школі, але в статусі ліцею «Престиж», – розповів Богдан Турович.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень