Великі зміни для школярів та абітурієнтів: що нового в Україні через війну

Цьогоріч змінилося багато правил

Через війну в Україні суттєво змінився освітній процес. Цьогоріч зокрема скасували такі підсумкові етапи, як ДПА, ЗНО, ЄФІ та ЄФВВ. Документ, який регламентує ці нововведення, набув чинності 1 травня.

Зміни для учнів

Законом передбачено, що здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 н.р., тобто учні 11-х класів, звільняються від проходження ДПА.

Також від проходження державної підсумкової атестації буде звільнено здобувачів початкової та базової загальної середньої освіти, тобто учнів 4-х і 9-х класів.

Зміни для вступників

Замість ЗНО цьогоріч буде спрощений мультипредметний тест, а ЄФІ та ЄФВВ скасують.

Прийом на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра буде здійснюватися в особливому порядку, тобто без використання результатів ЗНО, єдиного вступного іспиту (ЄФІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).

Зміни стосуватимуться також вступу до закладів фахової передвищої освіти. Так, у 2022 році прийом на навчання до таких закладів також здійснюватиметься в особливому порядку, визначеному Міносвіти.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень