Школи – на дистанційці, дитсадки – закриті: сумні перспективи Рівного

Якщо місто вийде з «зеленої» зони

Якби зараз Рівне було у «жовтій» карантинній зоні, то усі школи перейшли б на дистанційку, а дитсадки міста були зачинені.

Все через низький рівень вакцинації проти ковіду працівників навчальних закладів.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабміну, якщо 80% педколективу вакциновані, то навчальні заклади зможуть працювати у звичайному режимі у «жовтій», «помаранчевій» і навіть «червоній» зонах.

Наразі у Рівному лише третина вчителів отримали щеплення. Лідерами є ЗОШ №18, там 49% вакцинованих, у «Гармонії» – 44%, РУГ – 43%, говорить начальник управління освіти Богдан Турович:

- Якби сьогодні ввели жовту зону, жоден заклад Рівного не зміг би працювати. 

 

Батьки приводять дітей до школи, до садочків, зараз вже відомо, що штам Дельта часто вражає дітей, тож вчителі перші, хто зустрічається з потенційними хворими, про яких ще невідомо.

 

ВООЗ рекомендує, що для вироблення загального імунітету проти коронавірусу 80% населення повинні вакцинуватися. Все ж варто дослухатися до думки фахівців. 

 

Я звертаюсь до усіх працівників закладів освіти і закликаю вакцинуватися.

 

Я сам вже отримав дві дози вакцини.

 

Наразі можна зробити щеплення препаратами «Файзер» та «Модерна».

Начальник управління освіти Рівного Богдан Турович
Начальник управління освіти Рівного Богдан Турович

Найгірші показники вакцинації у дошкільних навчальних закладах Рівного, зауважив Богдан Турович. Попри те, що триває активна інформаційна кампанія серед освітян, є й ті, хто категорично проти вакцинуватися.

Контроль за рівнем імунізації працівників навчальних закладів проводять щотижня і до 1 вересня буде відомо, хто у зоні ризику і не зможе розпочати навчання очно.

До слова, рівень вакцинації педпрацівників в Україні теж не високий, загалом щеплення отримали понад 35% освітян.

У Київській області вакциновано від коронавірусу 90% вчителів. Про це в інтерв'ю «Слово і діло» повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

- У нас сьогодні, наприклад, у Київській області 90% (вчителів – ред.) вакциновано.

 

Дошкільна освіта, середні заклади позашкільної – 31% вже вакциновано в цілому.

 

Але є заклади, де 90% вакциновані, є заклади, де 70%, є заклади, де 7% вакциновані.

 

Країна не однорідна», – сказав міністр.

Тим часом у соцмережах у тернопільських групах поширюють такі опитування, які люди активно коментують. Ймовірно, значна частина педпрацівників не хоче вакцинуватися.

Днями міська влада Тернополя прийняла таке рішення: з 15 вересня невакцинованих працівників допускати до роботи щотижнево за умови наявності негативного ПЛР-тесту. Це стосується всіх працівників міської ради, освітян, медиків та інших комунальників. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень