Фізкультуру у школах очолить шоу-мен Олександр Педан. Буде весело (ВІДЕО)

Випробовувати програму почнуть уже цього навчального року

В Україні взялися за докорінні зміни у школах. Окрім нових стандартів харчування, програма НУШ передбачає й суттєве оновлення у підходах щодо викладання фізкультури.

«Новій українській школі – нова фізична культура» - йдеться про зміну підходу до уроків фізкультури.

Освітяни прагнуть проводити не спортивну підготовку учнів, а розвивати їхні фізичні якості.

ФОТО elle.ua

Зокрема сприятиме цьому модельна програма, яка пропагуватиме: чирлідинг, петанк, хортинг, флорбол, бадмінтон, корфбол, регбі, сумо, фрисбі, самбо та американський футбол

Аби школярі мали широкий вибір видів спорту, в яких могли б спробувати себе.

- Якщо в дитини немає сил і міцного здоров’я, ніяка математика їй в житті не допоможе. Є сумна статистика: тільки 5% школярів випускаються зі школи без проблем зі здоров’ям.

 

Отже, рухова активність має стояти на першому місці в школах. Для цього треба зробити уроки фізичної культури цікавими для дітей, – сказав Олександр Педан, лідер руху JuniorZ.

Коли минулого року Олександр Педан презентував рух JuniorZ, він розповів таке.

Наразі на каналі доступні онлайн-уроки, а сам шоу-мен показує, як саме грати у різні види спорту, які раніше були не властиві нашій школі.

Цей рух проводить тренінги, фестивалі, змагання шкільних спортивних ліг та інші заходи, які спрямовані на впровадження новітніх варіативних модулів і видів спорту до програми фізичного виховання школярів. 

Модельна програма у школах передбачає обов’язкові 3 години фізичної активності на тиждень та формувальне оцінювання. Кількість годин не залежатиме від типу закладу освіти. Учні разом з вчителем обиратимуть ті види спорту, які вивчатимуть.

Що важливо – змінювати їх можна кожну чверть або триместр.

Водночас передбачено, що школи можуть закуповувати інвентар під кожен варіативний модуль

Нова програма з фізичної культури для 5-х класів, запрацює у школах у 2022 році, а з 2023 року — у 6-х класах. Пілотування цього стандарту почнеться восени у 5 класах, які йдуть як пілотні по програмі НУШ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень