Шкіряна етикетка на джинсах: розкрили секрет елемента, якому вже понад 100 років

Її зазвичай пришивають на задню частину виробу

Практично на кожних джинсах ззаду є шкіряна бирка. Хтось скаже, що це абсолютно не потрібна річ, адже вона можна було б цілком носити джинси і без неї. Але мало хто здогадується, що за традицією пришивати такі бирки криється ціла історія.

Коли почався справжній бум деніму, він став не просто модним віянням, а справжнім культурним феноменом.

Джинси почали шити всі, кому не лінь.

Творці джинсів компанія Levi's зіткнулася з цілою хвилею підробок і вирішила убезпечити себе. На пояс почали пришивати шкіряний жакрон з емблемою компанії — кіньми, які ніяк не можуть порвати джинси.

Секрет полягав у тому, що таку бирку можна було зробити лише на спеціальному рідкісному обладнанні, що на ті часи було ідеальним захистом від підробок. Тим самим бренд став відсікати з ринку кустарних виробників.

Що ж до реальної користі таких бирок, то вона дійсно є. Було помічено, що від довгого носіння талія джинсів поступово розтягувалася. А товстий жакрон на поясі, прострочений міцними нитками, надавав конструкції додаткової стійкості. Що знову ж таки відрізняло якісний товар від дешевої підробки.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень