Щоб не було післяноворічного похмілля: поради рівненського лікаря
Похмілля, або похмільний синдром, виражається головним болем і запамороченням, розладом травлення, нудотою та блювотою, слабкістю, загальним нездужанням, підвищенням або зниженням артеріального тиску.
Завідуюча терапевтичного відділення міської лікарні Рівного Зінаїда Варварук радить, як правильно випивати за новорічним столом:
Не вживати багато алкоголю. Не змішувати різні види спиртного.
Вживати таку дозу алкоголю, щоб весь час протягом вечора був легкий стан сп’яніння, веселощів. Тобто трішки випив - зробив перерву, а не вживати безконтрольно. Має бути культура споживання. Адже і їжа, й алкоголь повинні приносити радість, а не страждання. Це продукти, які мають антидепресивну дію. Коли людина вживає їжу, яку любить, чи алкоголь, в її головному мозку виробляються ендорфіни. Вони схожі за дією до нарктичних речовин: викликають стан задоволення, підвищення настрою. Тому треба так спланувати вечір, що випити і з'їсти в міру.
А що робити, якщо все-таки наступного дня виникає похмільний синдром? Зінаїда Варварук радить:
Наступного дня варто зробити розвантажувальний день. Народний метод проти похмілля - розсіл. Ще - мінеральна вода, теплий чай зелений, чорний, з лимоном. Але найголовніше – багато пити.
Є ще всякі медикаменти, які в аптеках продають. Від головного болю – аспірин, парацетамол.
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ