«Щоб там не був чистий спальник», - головний архітектор Рівного про квартал на Ювілейному 

Йдеться про квартал Корольова-Макарова-Млинівська-Соборна

Дмитро Котляров ліворуч. Фотоколаж ілюстративний - Радіо Трек.
Дмитро Котляров ліворуч. Фотоколаж ілюстративний - Радіо Трек.

Вільну землю на Ювілейному у Рівному можна продавати лише під комерцію, адже житла там достатньо. Йдеться про квартал Корольова-Макарова-Млинівська-Соборна.

Про це повідомив головний архітектор Рівного Дмитро Котляров під час презентації розвитку кварталу.

Аналіз місто планувальної ситуації кварталу в межах вулиць Корольова-Макарова-Млинівська-Соборна показав, що у цьому мікрорайоні треба розв'язувати кілька проблем. 

- Аналіз показав, що ситуацію на мікрорайоні, зокрема у конкретному кварталі показав, що ситуація складна. Не переущільнена забудова тут, але не треба доводити ситуацію до критичної. Треба обрати стратегію розвитку цілого мікрорайону. Знати що ми робимо з дворами, з вільною землею.

 

На території є вільних майже 3 гектари землі, це землі запасу. Список будемо формувати й просити депутатів, щоб раціонально використати ці ділянки. Їх можна продати з аукціону, але не для житлової забудови, а під комерцію.

 

Ремонтувати двори або розвивати тут інфраструктуру  можна, але тільки після того, як всі прокомунікують запропоновану стратегію розвитку кварталу.

Дмитро Котляров зліва та міський голова Олександр Третяк - справа. Фото опублікувала пресслужба мерії у день призначення Котлярова головним архітектором Рівного.
Дмитро Котляров зліва та міський голова Олександр Третяк - справа. Фото опублікувала пресслужба мерії у день призначення Котлярова головним архітектором Рівного.

Посил для бізнесу - не плануйте там більше житла, це не доцільно. Якщо у когось є бачення побудувати там приватний дитсадок, чи офісний центр - будь ласка, у вас там буде значна кількість користувачів.

 

Якщо локальний бізнес з'явиться у цьому кварталі ми дамо людям можливість отримати всі потрібні послуги у своєму районі, тобто відпаде потреба їздити у центр міста і створювати зайвий трафік.

 

Тобто треба вивести район з того, щоб це не був чистий спальник. Щодо ринку, який там є, то його треба модернізувати, але однознанчо ту землю, яка в оренді, не треба віддавати під житлову забудову, - зазначив Дмитро Котляров. 

Той самий ринок, пр оякий говрить головний архітектор Рівного. Скрін з Гугл Мапс.
Той самий ринок, пр оякий говрить головний архітектор Рівного. Скрін з Гугл Мапс.

Дослідження, які проводили архітектори, повинні стати основною для розробки детального плану території.  

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

ДПТ кварталу на Корольова-Макарова розроблятимуть коштом міста вже наступного року, додав головний архітектор Рівного.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень