Щоб картопля не проростала раніше часу: «золоті» правила її зберігання

Картоплю, яка сильно проросла, їсти вже не можна

Після збору врожаю перед багатьма господарями постає питання, де зберігати дари природи. У сільській місцевості з цим простіше – майже у кожному домогосподарстві є погреб чи льох. А от для тих, хто має невеликий клаптик землі й проживає у місті, все дещо складніше…

Не варто забувати, що будь-де зберігати картоплю не вийде: вона може зіпсуватися і згнити або ж просто проросте раніше часу.

Є кілька давніх перевірених способів, як зберегти урожай в домашніх умовах і що робити, щоб бульби не проростали, а зберігалися якомога довше.

Що робити, щоб картопля не гнила

Є одна стара хитрість: у ємність, де зберігається картопля, потрібно покласти декілька яблук. Якщо ви зберігаєте картоплю в холодному приміщенні (неутеплений балкон), то подбайте про те, щоб врожай був укритий від можливого промерзання (підійде мішковина або стара ковдра). Не забувайте протягом терміну зберігання перебирати бульбу і видаляти згнилі або пошкоджені бульби.

Що робити, якщо картопля проростає

Якщо на картоплі з'явилися значні паростки (більш як 3 см в довжину), така картопля вже не придатна для споживання. Її можна використовувати хіба що для розсади.

Та якщо відростки ще невеликі, то їх можна зрізати, так само як і трохи позеленілу шкірку. Така картопля ще годиться для вживання.

Як уповільнити проростання насіннєвої картоплі

Не забувайте про те, що на стан картоплі безпосередньо впливають умови зберігання. Важливо стежити, щоб в приміщенні, де зберігається картопля, можна було регулювати температуру: у зимовий період вона не повинна перевищувати 4°С, а от в інші місяці температура не повинна бути вищою за 2°С.

У чому і як краще зберігати картоплю

Врахуйте, що картоплю не слід довго зберігати у поліетиленових пакетах. Найкраще використовувати для зберігання картоплі мішковину. Також підходить ємність з дерева. Але й тут є засторога: не варто ставити ємність прямо на холодну підлогу, краще спорудити невелику підставку висотою до 20 см.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень