Що треба знати рівнянам, які хочуть змінити місце голосування

Аби зайвий раз «не паритись»

Змінити місце голосування стало легше. Тепер, аби проголосувати не за місцем прописки, виборцям більше не потрібно подавати довідку з місця роботи чи навчання.

Докладніше про зміни, які днями ухвалила ЦВК, розповіла в.о. начальника Рівненського міського відділу держреєстру виборців Надія Тютюн:

Мотив зберігається, але копії підтверджуючих документів не надаються. Тобто, коли виборець до нас звертається, при собі він обов’язково повинен мати паспорт, який нам пред’являє.

 

В заяві ж зазначаються всі дані, тобто куди він хоче змінити місце голосування, а вже в мотиві пише: чи за сімейними обставинами, чи в зв’язку з відрядженням, чи з виробничої необхідності, чи за місцем роботи чи навчання, чи за місцем фактичного проживання.

При цьому, мотивом може стати навіть відпустка чи санаторно-курортне лікування, зазначила Надія Тютюн.

Спеціальну заяву виборцю нададуть безпосередньо у відділі державного реєстру.

Утім, варто пам’ятати, що:

при зміні місця голосування виборець втрачає право голосувати за нардепів-мажоритарників. Замість двох бюлетенів він отримає лише один – по загальнодержавному округу.

Між тим, на сьогодні у Рівному вже зареєструвалися п’ятеро виборців, які бажають змінити місце голосування. Подати заяви можна до 15 липня включно, утім, затягувати з цим не варто, наголошують у держреєстрі виборців.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень