Що робити, щоб листя на помідорах не скручувалося

По тому, як листя скручується, можна здогадатися, чого саме потребує рослина

Закручується доверху та утворюється так званий «човник»

Це означає, що помідори вразила картопляна тля. Для знищення тлі необхідно провести обприскування засобами для боротьби з колорадським жуком. 

 Найпоширеніша причина «кучерявого» бадилля – посуха. Коли рослинам не вистачає води, щоб вижити, вони намагаються випаровувати якнайменше рідини. Для цього томати скручують листя – зменшують площу випару води.

Проблема вирішується правильною організацією поливів. Томати поливають рідко, але рясно. Достатньо один раз на тиждень виливати під кожний кущ томатів по відру води, щоб волога потрапила за призначенням. При дуже пекучій погоді можна поливати два рази на тиждень, але не більше. 

Закручується вниз

Це може свідчити, що помідори вразив бактеріальний рак. Також хворобу можна діагностувати, якщо листя скрутилося, потім стало бурого кольору та засохло. Якщо зрізати стебло, ви помітите на зрізі буре кільце.

Такі саджанці необхідно прибрати з грядки. Якщо таких кілець немає на зрізі, то рослину можна поки не видаляти. Це може бути звичайна нестача фосфору, бору або інших мікроелементів. 

 

Нестача крейди або забагато марганцю

Якщо не вистачає кальцію, листя закручується догори. Ви можете помітити, як на помідорах відмирають точки зростання, а на плодах з’являється вершинна гниль. Необхідно внести добриво – кальцієву селітру.

Необхідно вносити марганець, у розрахунку: на відро води – трохи марганцю на кінчику ножа. Тоді ви ніколи не зустрінетесь з передозуванням марганцю.

 

Листя завивається через передозування калієм

Листя по краях починає скручуватися та потім взагалі відмирає. Дрібні прожилки стають блідного кольору, а краї листя стають бурого кольору. Картопляне бадилля стане вам на поміч та допоможе виростити гарний врожай помідорів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень