10 секретів для гарного урожаю огірків

Радять досвідчені городники

Що потрібно для гарного врожаю огірків?

1. Завжди глибоко перекопувати грядку. Грунт має бути пухким і вологим. Не завадить обробити його мідним купоросом – ст. ложка на 10 л води.

2. Необхідно купувати насіння стійке до борошнистої роси і холодостійке. Воно повинно бути тільки для відкритого грунту.

3. Не садити огірки після гарбузових або в безпосередній близькості з ними. Це вельми «невдале сусідство»!

4. Між рослинами необхідно залишати відстань не менше тридцяти сантиметрів.

5. Щоб огірки добре запилились потрібно зібрати з них пустоцвіти і на кілька годин замочити в літровій банці з водою, додавши ложку цукру. Отриманим розчином побризкати на жіночі квітки.

6. Коли пагони підуть у ріст, не завадить підживити їх сечовиною

7. Коли батоги виростуть до 20-ти см, слід прищипнути головний з них. Бічні пагони потрібно присипати вологим ґрунтом. У них відростуть корінці – урожай збільшиться!

8. Ні в якому разі не поливати огірки з шланга, тим більше в спеку. Робити це рекомендується тільки ввечері, під корінь. Вода повинна бути відстояною (теплою)!

9. Якщо плоди починають набувати неправильну форму, а навколо листя з’являється жовта облямівка, відразу ж підгодуйте огірки попельним розчином. Знадобиться жменька попелу на відро води.

10. Щоб огірки не гірчили, варто підгодовувати їх розчином збродженої кропиви. Замочити 1,5 кг листя в відрі води, залишивши на три дні. Потім 1 літр розводити на відро. Проливати тричі за сезон не частіше разу на тиждень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень