Дефіцит та окупація Криму спричинили здорожчання картоплі на ринках Рівного

Та області

Фото ілюстративне

Ціни на картоплю на Рівненщині рекордно високі. На ринках її продають по 15 гривень за кілограм. Торік ціна була утричі меншою.

Андрій Кузьмич. Фото з інтернету.

Зростання ціни цього року зумовлене кількома факторами, каже голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Рівненщини Андрій Кузьмич:

- Вплинули негативні погодні умови, це ранні заморозки та повінь, яка затопила значні площі насаджень картоплі. Сам рік не надто врожайний. Взагалі фермери й агровиробники стали менше садити картоплі, бо немає куди її продавати. Рівненщина постачала багато картоплі в Крим та Донбас, а нині вони окуповані. Тож і виходить, що останні 5 років в області висаджують значно менше картоплі.

Голова асоціації фермерів прогнозує, що ціна трохи знизиться, коли врожай зберуть.

Не виключено, що до зими на ринку з’явиться багато експортної картоплі.

До слова, придбати картоплю за нижчою ціною, гуртом та вроздріб, рівняни зможуть на осінніх ярмарках, додає Андрій Кузьмич:

- Картоплю за гуртовими цінами можна буде купити на осінньому ярмарку. Ми два таких заходи запланували провести. Один біля «Хіміка» на Ювілейному 28 вересня. А на ринку на вулиці Князя Романа проведемо 12 жовтня. Там і овочі будуть, і різні товари від фермерів, агровиробників та приватних підприємців.

Чи проводитимуть подібний ярмарок на Набережній, як це було раніше, Андрій Кузьмич ще не знає. Адже мешканці тамтешніх будинків раніше скаржилися на незручності.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень