Як оговтатись рівнянам після нападу бродячого пса (АУДІО)

Говорять фахівці

Працівники Центру стерилізації безпритульних тварин «КАТП-1728» стверджують, що оперативно реагують на випадки агресії бродячих тварин. Завідувач центру Тетяна Лук’янчук каже, що собак, на яких вказують люди, відловлюють за кілька годин після звернення. Потім їх перевіряють на сказ, вакцинують та, при потребі, певний час тримають в центрі.

А от оговтатись від нападу собаки не так просто. Для цього потрібні тривалі заняття з психологами.

Рівненський психолог Анна Нижник  дала кілька дієвих порад рівнянам:

Якщо на вас чи вашу дитину напали, то в першу чергу треба надавати допомогу. Викликати швидку. Треба перевірятись, чи тварина не заразила вас сказом.

 

Але найголовніше, особливо якщо мова йде про дитину, треба говорити. Пояснити, що сталося. Але спокійно пояснити, бо дитина відчуває вашу паніку.

 

Аби не залишилося травми у дитини на все життя, треба буде працювати з психологами. За 10 сеансів реально побороти страх. Ні в якому разі не можна провокувати у подальшому стресові ситуації. Типу підсовувати дитині щеня і казати, що воно безпечне.

 

А ще є дуже страшний метод, яким теж не варто користуватись. Називаємо ми його часто – «подивитись страху в очі». Коли дитину сам на сам залишають з собакою. Це все неправильно. Треба спеціаліста. Або на все життя людина буде травмована.

Більше порад почуєте у коментарі:

Раніше волонтери повідомляли про те, що бродячих собак в Рівному стало менше. Значну частину з них, а це 900 псів, стерилізуватимуть після Великодня.

До речі, в Рівному шукають вбивць собак та чоловіка, який нібито підпалив кота на Північному.

Стеж за нашими новинами у  Telegram

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень